Η ICOM ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Μετά από έξι χρόνια έρευνας η Διεθνής Επιτροπή του ICOM για τα Μουσεία και τις Συλλογές Φυσικής Ιστορίας (NATHIST) δημοσίευσε ένα εργαλείο για την κοινότητα των μουσείων:Είναι ο Κώδικας Δεοντολογίας ICOM για Μουσεία Φυσικής Ιστορίας.

Κώδικας Δεοντολογίας  open

Ο Κώδικας Δεοντολογίας συντάχθηκε από το NATHIST σε συνεργασία με το ETHCOM 
και εγκρίθηκε επίσημα στη 28η ICOM Γενική Συνέλευση που έγινε στις 17-8-2013 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Σκοπός του Κώδικα είναι να καθορίσει τα ηθικά πρότυπα, τις επαγγελματικές πρακτικές που μπορούν να χρησιμοποιούν ως βάση για τη λειτουργία τους τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας.
Ο Κώδικας ξεκινά εξηγώντας το σκοπό των Μουσείων Φυσικής Ιστορίας και τις ευθύνες που αυτά έχουν. Στη συνέχεια  επικεντρώνεται στο συγκεκριμένο έργο των Μουσείων Φυσικής Ιστορίας, διαχωρίζοντάς το σε έξι ενότητες, από την έκθεση ανθρωπίνων λειψάνων και τη διάδοση των επιστημονικών δεδομένων για τη συλλογή των πετρωμάτων ορυκτών και απολιθωμάτων. Ο Κώδικας τελειώνει με συγκεκριμένες προδιαγραφές για εργασίες ταρίχευσης.
Η Αγγλική έκδοση του Κώδικα είναι στο διαδίκτιο, ενώ καλούνταιοι εθνικές επιτροπές, εφόσον το επιθυμοιύν να μεταφράσουν τον Κώδικα Δεοντολογίας του ICOM για τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας στις εθνικές γλώσσες τους.
γ.ξ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!