Το Πατρινό Καρναβάλι αρχίζει 19 ιανουαρίου


 
Εικόνα από το Πατρινό ΚαρναβάλιΑρχείο ΑΜΠΕ
 
 
Ξεκινάει, το Σάββατο 19/1 το καθιερωμένο Πατρινό καρναβάλι, το οποίο, όπως διαβεβαίωσε σε σχετική δήλωση του στον Τύπο ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», Χαράλαμπος Καρκούλιας, δε θα στερείται τίποτα σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδηλώσεις του παρελθόντος, παρά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Οι δράσεις του καρναβαλιού θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί και θα δώσουν γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης. Θα πραγματοποιηθούν, στην πλατεία Γεωργίου, από τις 11:00 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από τις 11:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα.
Το Πατρινό Καρναβάλι θα διαρκέσει εφέτος περίπου δύο μήνες. Οι περισσότερες από τις δράσεις που θα παρουσιαστούν στηρίζονται σε δημιουργίες τοπικών καλλιτεχνικών ομάδων. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπεριλαμβάνονται μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου θα στηθούν δυο μουσικές σκηνές, όπου θα φιλοξενούν τη μουσική από συγκροτήματα και ορχήστρες, ενώ στον πεζόδρομο θα χορέψουν ομάδες και σχολές χορού.
Στις 5:00 το απόγευμα του Σαββάτου (19 Ιανουαρίου), η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Πατρέων καλεί όλους στην πλατεία Γεωργίου και τα ζευγάρια των προσκεκλημένων φίλων της γιορτής να σπάσουν το ρεκόρ της αγάπης, χορεύοντας μπλουζ. Στις 6.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει ένα μεγάλο πάρτι με το συγκρότημα των Vegas.
Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η πομπή στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με επικεφαλής το βασιλιά καρνάβαλο, λευκό και μεγαλοπρεπή, τη βασίλισσα του καρναβαλιού, τον τελάλη και την καρναβαλική κουστωδία τους, συνοδεία ποδηλατών, η οποία θα καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου.
Στις 9:00 το βράδυ, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με πυροτεχνήματα. Ταυτόχρονα, σύλλογοι σοκολατοριχτών θα τηρήσουν το παραδοσιακό αποκριάτικο έθιμο του σοκαλατοπόλεμου και θα παρουσιαστεί ένα νέο τραγούδι, που γράφτηκε ειδικά για το καρναβάλι.Το υπαίθριο πάρτι θα διαρκέσει μέχρι αργά στην πλατεία Γεωργίου.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!