Η «Οδύσσεια» ξεκινά από τον Φλοίσβο



Το καράβι του Οδυσσέα κατασκευάστηκε και έτοιμο πια, πήρε τη θέση του στη Μαρίνα του Φλοίσβου, αποτελώντας ένα πρωτότυπο αξιοθέατο: Και με αυτόν τον τρόπο το Εθνικό Θέατρο επέλεξε να ενημερώσει το κοινό για την παράσταση της «Οδύσσειας» του Ομήρου που αποτελεί το βαρύ του πυροβολικό για τη φετινή σεζόν.

Με την παγκόσμια πρεμιέρα να έχει ορισθεί στις 26 Οκτωβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Τσίλερ, σε σκηνοθεσία του αμερικανού δημιουργού Ρόμπερτ Ουίλσον, η συμπαραγωγή του Εθνικού με το Piccolo Teatro του Μιλάνου, είναι το θεατρικό γεγονός για την περίοδο 2012-2013. Οι παραστάσεις της θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο, οπότε και η παραγωγή θα μεταφερθεί για τρεις εβδομάδες στο ιστορικό θέατρο του Μιλάνου ενώ δεν αποκλείονται και άλλοι προορισμοί του εξωτερικού.
Μικρογραφία και αντίγραφο, το ξύλινο πλοίο του Οδυσσέα, φέρει την υπογραφή των αδελφών Γκίζα, που ανήκουν στο μόνιμο τεχνικό προσωπικό του Εθνικού Θεάτρου: Ο Φρέντυ Γκίζας το σχεδίασε και ο Γιώργος Γκίζας ανέλαβε την κατασκευή του. Το πλοίο θα παραμείνει στον Φλοίσβο, προτού μεταφερθεί και φιλοξενηθεί σε εμπορικά κέντρα της πόλης όπου μέλη του θιάσου θα επιφυλάσσουν χάπενινγκς στους επισκέπτες.
Η παράσταση για την οποία ο αμερικανός σκηνοθέτης έκανε ακρόαση ώστε να συνθέσει τον θίασο της επιλογής του, έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο τις πρόβες οι οποίες γίνονται τμηματικά. Την Πέμπτη (27/9) ο Μπομπ Ουίλσον έρχεται και πάλι στην Αθήνα, κι αυτή τη φορά θα παραμείνει έναν μήνα, καθώς βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας. Οι πρόβες θα διαρκέσουν ως την ημέρα της πρεμιέρας. Ο ίδιος, όπως το συνηθίζει άλλωστε, έχει αναλάβει εκτός από τη σκηνοθεσία και τον σχεδιασμό του σκηνικού και των φωτισμών της «Οδύσσειας».

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Νικήτας Τσακίρογλου (Ομηρος / Τειρεσίας), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Ζευς / Αλκίνοος-Βασιλιάς των Φαιάκων / Εύμαιος), Ζέτα Δούκα (Αθηνά / Σειρήνα), Αποστόλης Τότσικας (Ερμής / Τηλέμαχος / Αλκμαίων)), Μαρία Ναυπλιώτου (Καλυψώ / Κίρκη / Σειρήνα / Πηνελόπη), Λένα Παπαληγούρα (Σειρήνα / υπηρέτρια Κίρκης / Φαίακας), Μαριάνα Καβαλιεράτου (Σειρήνα / υπηρέτρια Κίρκης / Φαίακας), Σταύρος Ζαλμάς (Οδυσσέας), Λυδία Κονιόρδου (Αντίκλεια - το φάντασμα της μητέρας του / Αρήτη / Ευρίκλεια), Βίκυ Παπαδοπούλου (Ναυσικά), Ακης Σακελλαρίου (Ευρύλοχος / Αντίνοος), Κοσμάς Φοντούκης (Ελπήνωρ), Θανάσης Ακοκκαλίδης (Αντιφος / Αγέλαος / Φαίακας), Γιώργης Τσαμπουράκης (Ευρυβάτης / Ευρύμαχος), Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Πολίτης), Γιώργος Γλάστρας (Περιμήδης / Αμφίνομος / Φαίακας), Γιώργος Τζαβάρας (Ναύτης). Τους θεούς ερμηνεύει όλος ο θίασος. Τέλος, στο πιάνο, ο Θοδωρής Οικονόμου.


Προπώληση + τιμές
Η προπώληση έχει αρχίσει _πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου τηλ. 210.5288170-171 (Αγίου Κωνσταντίνου 22 - 24 και Πανεπιστημίου 48), με πιστωτική κάρτα στο 210.7234-567 και στο www.n-t.gr. Οι τιμές έχουν διαμορφωθεί ως εξής: Διακεκριμένη ζώνη 40 ευρώ - Ζώνη Α 35 ευρώ - Ζώνη Β 25 ευρώ - Ζώνη Γ 20 ευρώ - Ζώνη Δ 16 ευρώ - Φοιτητικό 16 ευρώ ενώ ξεχωριστό τιμολόγιο αφορά στο οικογενειακό εισιτήριο. Συγκεκριμένα για 2 γονείς + 1 παιδί στη Ζώνη Β, η συνολική τιμή είναι 52 ευρώ, για 2 γονείς + 1 παιδί, στη Ζώνη Γ, είναι 45, για 2 γονείς + 2 παιδιά στη Ζώνη Β είναι 65 και τέλος για 2 γονείς + 2 παιδιά, στη Ζώνη Γ, είναι 55 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!