Μουσείο J. Paul Getty :Κάθε φωτογραφία της μόδας είναι μια αντανάκλαση δύο ή περισσότερων κόσμων

"Kate Moss,"  1994.


«Κάθε φωτογραφία της μόδας είναι μια αντανάκλαση δύο ή περισσότερων κόσμων: ο τέλειος κόσμος μέσα στο πλαίσιο - ο τόπος όπου η νεολαία, η ομορφιά και η πολυτέλεια βασιλεύουν υπέρτατα - και η σκληρή πραγματικότητα του κόσμου έξω από αυτό».

Η φωτογραφία και η μόδα είχαν πάντα μια στενή σχέση, μερικές φορές παρακινώντας κάθε βιομηχανία να φτάσει σε νέα επίπεδα έκφρασης και δημιουργικότητας. Σε 100 χρόνια, μέσω της οικονομικής ευημερίας και της παρακμής, σε περιόδους σύγκρουσης και ειρήνης, η φωτογραφία της μόδας έχει να  επιδιώξει να συλλάβει το ήθος του λαϊκού πολιτισμού, για καλό ή κακό.
Εικόνες στυλ: ένας αιώνας της μόδας φωτογραφίας , 1911-2011 , μια νέα έκθεση στο Μουσείο J. Paul Getty στο Λος Άντζελες, διερευνά έναν ολόκληρο αιώνα της φωτογραφίας μόδας και το ρόλο της τόσο στη λαϊκή κουλτούρα όσο και στην ιστορία της τέχνης. Με πάνω από 160 φωτογραφίες με θέαμα, την ιστορία της σύγχρονης μόδας, παράλληλα με τους δημιουργούς εικόνας που έφεραν αυτά τα σχέδια στη ζωή στις σελίδες των περιοδικών και ως μέσω της διαφήμισης.

Από τις 26 Ιουνίου έως τις 21 Οκτωβρίου στο Μουσείο J. Paul Getty στο Λος Άντζελες.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!