Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο 2ο Spoudase Festival 19 και 20 Μαΐου

Ξ

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συμμετέχει για 2η φορά στην Έκθεση Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Spoudase στις 19 και 20 Μαΐου  στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Η Έκθεση Spoudase, μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση το 2017, επιστρέφει για 2η φορά και φέτος τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Ε.Ε. του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Το ΕΑΠ, κατά την προηγούμενη χρονιά έδωσε δυναμικά το παρώνμε πλήθος δράσεων, τόσο με την παρουσίαση των Προγραμμάτων του όσο και με την επιμόρφωση του κοινού με δωρεάν σεμινάρια σε διάφορους τομείς.
Φέτος, επιλέγει άλλη μια χρονιά να συμμετέχει ώστε οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν δια ζώσης για το σύνολο των Προγραμμάτων Σπουδών που προσφέρονται σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Μπορείτε να επισκεφθείτε το κεντρικό περίπτερο του ΕΑΠ στην Έκθεση για να ενημερωθείτε για τα Προγράμματα και τις δράσεις του Ιδρύματος, να συμμετέχετε στα Εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Μαΐου και τέλος να παρακολουθήσετε τις ομιλίες από διακεκριμένους Καθηγητές σε νέους τομείς.
Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, θα είναι διαθέσιμα και 2 Εκθέματα σχετικά με δράσεις του ΕΑΠ:
Έκθεμα της Ερευνητικής Ομάδας DAISSy (Dynamic Ambient Intelligence Social Systems) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με παρουσιάσεις Ευρωπαϊκών Έργων.
Διαδραστικό Έκθεμα της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Αναλυτικά τα Εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Μαΐου:
«Παίζω και μαθαίνω με Scratch και Arduino»
Ώρα 10:00 με 11:00 στην Αίθουσα InnovAthens
Εισηγητές: Βασίλειος Σ. Βερύκιος, Καθηγητής Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Φώτιος Λαζαρίνης, Καθηγητής Πληροφορικής, Δ/ντης 5ου ΓΕΛ Αγρινίου
Σύντομη περιγραφή: Η Scratch είναι μια γλώσσα οπτικού προγραμματισμού όπου μπορεί κανείς να προγραμματίζει μετακινώντας κατάλληλα πλακίδια και να αναπτύσσει ακόμα και σύνθετες εφαρμογές αλλά και να ενεργοποιεί αισθητήρες, κινητήρες και διόδους που συνδέονται σε πλακέτες Arduino! Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιάσουμε τις επιμορφωτικές δράσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου που εισάγουν βασικές έννοιες προγραμματισμού σε μαθητές και καθηγητές, αξιοποιώντας σύγχρονες μεθοδολογίες και τεχνολογίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
«Μετρήσεις και εφαρμογές φωτισμού: Προσεγγίζοντας το ευρύ εκπαιδευτικό αντικείμενο»
Ώρα 11:00 με 12:00 στην Αίθουσα Δ9
Εισηγητές: Λάμπρος Δούλος, Καθηγητής-Σύμβουλος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Κατερίνα Σκάλκου, Καθηγήτρια-Σύμβουλος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Σύντομη περιγραφή: Στο συγκεκριμένο workshop θα τονισθεί η αναγκαιότητα σπουδών σε ένα πρόγραμμα σχεδιασμού φωτισμού μέσω των εφαρμογών του και τη διαδικασία των μετρήσεων. Οι εφαρμογές φωτισμού θα παρουσιαστούν με κατάλληλες διαφάνειες και θα προβάλλονται συνεχώς με τη βοήθεια του προβολικού. Στις διαφάνειες θα υπάρχει σύνδεση με το πρόγραμμα σπουδών και εξηγήσεις στους ενδιαφερόμενους. Επιπλέον θα υπάρχει κατάλληλος εξοπλισμός για μετρήσεις φωτομετρικών μεγεθών και με τη βοήθεια των 2 ειδικών φωτισμού θα τραβήξει το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων παρουσιάζοντας τα όργανα και προτρέποντας τους με καθοδήγηση να τα χρησιμοποιήσουν.
«Δημιουργική Γραφή : Από τη θεωρία στην πράξη»
Ώρα 12:00 με 13:00 στην Αμφιθέατρο 9,84
Εισηγητές: Αντιγόνη Βλαβιανού Δετζώρτζη, Επίκουρη Καθηγήτρια Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Πένυ Φυλακτάκη, Καθηγήτρια-Σύμβουλος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Σκοπός: Πώς περνάει ένας δυνάμει συγγραφέας από τη θεωρητική υποδομή στη δημιουργική παραγωγή.
«Η Ψηφιακή Αφήγηση (Digital Storytelling) ως εκπαιδευτικό εργαλείο για την ενίσχυση της Ιδιότητας του Παγκόσμιου Πολίτη στους νέους»
Ώρα 13:00 με 14:00 στην Αίθουσα Δ9
Εισηγητές: Αχιλλέας Καμέας, αν. Καθηγητής Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Μαρία Ασπιώτη, ερευνήτρια ομάδας Daissy Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Σκοπός: Εισαγωγή στην τεχνική της Ψηφιακής Αφήγησης
Αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα
*Για την ομαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να εισέρχονται μετά την έναρξη του εργαστηρίου. 

Ακόμη την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν και οι ομιλίες:
Σπουδές στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία – το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΕΑΠ
Κυριακή 20 Μαΐου / Ώρα 19:00 – 20:00 / Αίθουσα InnovAthens
Ομιλητές:
> Καθηγήτρια Θεοδοσία Ανθοπούλου, Διευθύντρια Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.),
> Κάρολος Καβουλάκος, Καθηγητής - Σύμβουλος Ε.Α.Π.,
> Κωνσταντίνος Γεώρμας, Καθηγητής - Σύμβουλος Ε.Α.Π.,
> Εκπρόσωποι φορέων ΚΑΛΟ
Διαπολιτισμικότητα στην Εκπαίδευση. Η προσφυγική εμπειρία.
Κυριακή 20 Μαΐου / Ώρα 18:00 – 19:00 / Αμφιθέατρο 9,84
Ομιλητές:
> Αιμιλία Σαλβάνου, Καθηγήτρια - Σύμβουλος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου,
> Μυρσίνη Ζορμπά - Ερευνήτρια Πολιτισμικής Πολιτικής,
> Κούλα Πανάγου, εκπαιδευτικός - εθελόντρια στο Σχολείο χωρίς Σύνορα (Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού),
> Ελεονώρα Γκουσιάρη - συντονίστρια του Εφηβικού Δικτύου (Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού).
* Επίσης, θα συμμετέχουν ο Jahangir Abubakar από το Εφηβικό Δίκτυο, και μέλος της εφηβικής θεατρικής ομάδας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!