Μεξικό: Ανακαλύφθηκε τόπος λατρείας των Μάγια




Κλικ εδώ video
20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, σε ένα χώρο «μυστικιστικό», στην πολιτεία Γιουκατάν του Μεξικού, οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά σε θησαυρό ανεκτίμητης αξίας.Εκεί οι Μάγια πραγματοποιούσαν θρησκευτικές τελετές μεταξύ 700 και 1000 μετά Χριστόν, όπως εκτιμούν οι ερευνητές.
«Η πρόσβαση στη σπηλιά είναι δύσκολη. Χρειάστηκε να συρθούμε για να μπούμε μέσα. Ακριβώς για αυτό, οι Μάγια πραγματοποιούσαν τελετές σε κρυμμένα σημεία, σε περιοχές που είναι δυσπρόσιτες, γιατί έτσι είχαν την αίσθηση ότι βρίσκονταν κοντά στα σωθικά των θεών τους» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπεύθυνος αρχαιολόγος Γκουιγέρμο Ντε Άντα.
Την σπηλιά, που ονομάζεται Μπαλαμκού, είχαν εντοπίσει, πρώτη φορά, κάτοικοι της περιοχής πριν από πενήντα χρόνια, αλλά για άγνωστο λόγο οι τότε αρχαιολόγοι αποφάσισαν να την κλείσουν χωρίς να γίνει ανασκαφή.
Μπαλαμκού στη γλώσσα των Μάγια σημαίνει «θεός τζάγκουαρ».
Οι Μάγια πίστευαν ότι τα τζάγκουαρ μπορούσαν να μεταβαίνουν από και προς τον κάτω κόσμο.
Όπως ανέφερε ο αρχαιολόγος Γκουιγέρμο Ντε Άντα, οι ντόπιοι τον προειδοποίησαν ότι φύλακας της σπηλιάς είναι ένα κοραλιοειδές φίδι.
Πράγματι ένα τέτοιο φίδι, που είναι από τα πιο θανατηφόρα του κόσμου, εμπόδιζε επί τέσσερις ημέρες τους αρχαιολόγους από το να μπούνε στη σπηλιά. Οι αρχαιολόγοι, μετά και από απαίτηση των κατοίκων, πραγματοποίησαν ειδική τελετή «εξιλέωσης» πριν προχωρήσουν.
Πηγή:euronews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!