Ελβετοί και Έλληνες street artists απαντούν στο ερώτημα "Κρίση, ποια Κρίση;"

Έλληνες και ξένοι γκραφιτάδες της τέχνης του δρόμου (street art), συνεχίζουν δημιουργικά, με τη ζωγραφική τους σε τοίχους και κτίρια της Αθήνας, την προσπάθειά τους να απαντήσουν στο ερώτημα «Κρίση; ποια Κρίση;» («Crisis? what Crisis?»).
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ το θέμα έδωσε το Φεστιβάλ «Athens Street Art Festival 2014», που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο μήνα με δύναμη από τα Σπάτα, στο Smart Park, και τώρα περνά στη δεύτερη φάση του, με την έλευση Ελβετών καλλιτεχνών που θα ζωγραφίσουν κτίρια και σχολεία της Αθήνας.
Τέσσερις καταξιωμένοι του είδους αναμένονται τον Μάρτιο στην ελληνική πρωτεύουσα. Πρόκειται για τους Bane, Robi The Dog, Safu και Chromeo, οι οποίοι θα ζωγραφίσουν στο Smart Park (6-8/3), σε δημόσιους χώρους και σχολεία στον δήμο Νίκαιας Ρέντη (9-11/3), καθώς και στη Σχολή Καλών Τεχνών (12-13/3).
Εξάλλου, δέκα καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες της street art, και φοιτητές της ΑΣΚΤ, θα μεταμορφώσουν μέσα στον Μάρτιο, 2.000 τμ επιφάνειες σχολείων στο δήμο Νίκαιας Ρέντη, δίνοντας μια άλλη νότα στην πόλη, με τη ζωντάνια της τέχνης τους και τη διαδραστική συμμετοχή του κοινού.
Το φεστιβάλ θα κορυφωθεί τον Ιούνιο. Έως τότε αναμένονται 30 Ευρωπαίοι καλλιτέχνες, οι οποίοι θα συνεργαστούν με 30 Έλληνες συναδέλφους τους. Στόχος είναι να εκτελέσουν περισσότερα από 300 έργα Graffiti, και Stencil Art, ζωγραφικής, εγκαταστάσεις και New Media, διερευνώντας θέματα της αστικής αισθητικής.
Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής οι εξής παράλληλες δράσεις: Έκθεση φωτογραφίας της Ανζελίκ Κουρουνίς, με θέματα γκράφιτι στην Ελλάδα, την περίοδο της κρίσης. Έκθεση έργων δύο ξένων καλλιτεχνών και ενός Έλληνα στην γκαλερί AENAON. Προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών σχετικές με την τέχνη του δρόμου, Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ανάλυση του φαινομένου Street Art».
Όσο για τις εκδηλώσεις στον χώρο του Smart Park, θα συνεχίζονται μέχρι το τέλος Ιουνίου, συνοδεία μουσικής, χάπενινγκ με ζογκλέρ, θέατρο δρόμου, μίμους, κ.ά., σε συνεργασία με το παρισινό Ίδρυμα «Le Mur».
thestival.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!