Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αθήνα από 25 Αυγούστου


Η Αθήνα παρουσιάζει το πρώτο της Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, μια θεατρική γιορτή προβληματισμού και μελέτης. Η «πρεμιέρα» της διοργάνωσης γίνεται στις 21:00 το βράδυ της 25ης Αυγούστου στον εξωτερικό χώρο του Καλλιμάρμαρου με την παράσταση «Προμηθέας» από το Θέατρο Δρόμου Helix.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις αρχαίου δράματος «Ηρακλής Μαινόμενος» και «Σκηνοβάτες» από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού και Σταμάτη Φασουλή αντίστοιχα, «Ειρήνη» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, «Πέρσες» σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, «Επτά επί Θήβας» σε σκηνοθεσία του Ανέστη Αζά και «Κρήτες» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Ζαμπουλάκη.

Ειδικά για τους «Κρήτες», σημειώνεται ότι θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα σωζόμενα αποσπάσματα της άγνωστης τραγωδίας του Ευριπίδη.

Επιπλέον, θα δοθεί παράσταση με τίτλο «Δυτικά Βήματα. Στα βήματα της Ιεράς Οδού» από την Ομάδα Συν + Εργασία, ενώ θα γίνει και μία θεατρική διαδρομή-ξενάγηση «Ιερά οδός 2» σε σκηνοθεσία Ιωάννας Ρεμεδιάκη.

Επίσης, θα προβληθούν κινηματογραφικές ταινίες με θέμα την τραγωδία ή κινηματογραφημένες παραστάσεις, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Τμήμα Θεάτρου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, θα οργανωθεί σεμινάριο υποκριτικής τεχνικής αρχαίας τραγωδίας και μεγάλη έκθεση προσωπείων του Θάνου Βόβολη, καθώς και συναυλία με την Αλίκη Καγιαλόγλου με τραγούδια Ελλήνων συνθετών ειδικά γραμμένων για παραστάσεις τραγωδίας και κωμωδίας.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με διήμερο συμπόσιο θεωρητικού προβληματισμού, που θα αφορά τη σχέση του σημερινού θεατή, αλλά και του σημερινού καλλιτέχνη, με το αρχαίο κείμενο και τον τραγικό μύθο, το οποίο θα διοργανωθεί με τη συνεργασία του Τμήματος Θεάτρου του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτο Θεάτρου.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων σύνδεσης του αρχαίου δράματος με την σύγχρονη πραγματικότητα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο του Αττικού Άλσους, στο Πνευματικό Κέντρο, στον Πολυχώρο και στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων καθώς και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά στις 22 Αυγούστου και θα πραγματοποιείται στο Θέατρο του Αττικού Άλσους από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 - 17:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) και στην «Τεχνόπολις» (Πειραιώς 100 - Γκάζι).

Επίσης, πώληση και προπώληση θα γίνεται στο Θέατρο του Αττικού Άλσους μόνον τις ημέρες που θα υπάρχουν παραστάσεις (18:30 - 21:00).

Δεν θα γίνεται προπώληση από την «Τεχνόπολις» για τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου («Σκηνοβάτες» 29/8 και «Ηρακλής Μαινόμενος» 9/9), της Θεατρικής Διαδρομής («Ειρήνη» 3/9), καθώς και για την παράσταση με κείμενα και χορικά της Αλ. Καγιαλόγλου (7/9).

Το Φεστιβάλ διαρκεί από 25 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 3621601, 210 36 30 706, στο 1595 και στα site www.athenscityculture.gr & www.cityofathens.gr.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!