Το Σύμπαν θα διαστέλλεται για πάντα


Ενας παγωμένος, νεκρός ερημότοπος θα είναι στο μέλλον το Σύμπαν, αποφάνθηκε χθες μια διεθνής ερευνητική ομάδα υπό τον Ερικ Τζουλ του Εργαστηρίου Αεροπροώθησης της NASA. Οι επιστήμονες, με τη χρήση του τηλεσκοπίου Hubble και του Πολύ Μεγάλου Τηλεσκοπίου του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Παρατηρητηρίου, κατάφεραν να υπολογίσουν το μέλλον του Σύμπαντος και, όπως λένε, αυτό θα διαστέλλεται για πάντα!

Οι αστρονόμοι παρατήρησαν την καμπύλωση του φωτός μακρινών αστεριών γύρω από το σμήνος γαλαξιών Abell 1689 και κατάφεραν έτσι να υπολογίσουν την ποσότητα της σκοτεινής ενέργειας και τον τρόπο με τον οποίο αυτή διαχέεται στο Σύμπαν.
Ο τρόπος με τον οποίο καμπυλώνεται το φως εξαρτάται από τρεις παράγοντες: Πόσο μακριά είναι το αντικείμενο της παρατήρησης, τη μάζα του Abell 1689 και τον τρόπο με τον οποίο διαχέεται η σκοτεινή ενέργεια. Δεδομένων των δύο πρώτων οι επιστήμονες κατάφεραν να υπολογίσουν τον τρίτο παράγοντα και αφού η σκοτεινή ενέργεια είναι αυτή που κρύβεται πίσω από την επιτάχυνση της διαστολής του Σύμπαντος, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «μοίρα» του Σύμπαντος δεν είναι άλλη από την αιώνια διαστολή.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ online

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!