Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Η μεταμόρφωση του κήπου

Ανανεωμένο αίθριο με 700 νέα φυτά



Από την Παρασκευή 17 Ιουνίου, οι επισκέπτες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ανανεωμένο κήπο του αιθρίου του.

Η μεταμόρφωση του κήπου που είναι εμπνευσμένη από τις περίστυλες αυλές της αρχαιότητας, έγινε με αφορμή τους εορτασμούς του Μουσείου για τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του και υλοποιήθηκε χάρη στην ευγενική χορηγία της JT International Hellas σε συνεργασία με την εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου, Ecoscapes.



Οι επισκέπτες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να περιηγηθούν ανάμεσα σε 700 νέα φυτά, που περιλαμβάνουν είδη για τα οποία γίνεται μνεία στην ελληνική μυθολογία και την αρχαία ελληνική γραμματεία, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους για τη σχέση φυσικού περιβάλλοντος και μύθου και αποκομίζοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία της αρχαιότητας και του πολιτισμικού τοπίου.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το ανανεωμένο αίθριό του είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, προσφέροντας ένα πανόραμα της τέχνης και των ανθρώπινων επιτευγμάτων του νου, από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα, σε ένα από τα σημαντικότερα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στην πρωτεύουσα.

 
Η τοιχογραφία της άνοιξης από το Ακρωτήρι της Θήρας.
Πληροφορίες
 Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 08:00-20:00

Τηλ: 213214 4891

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!