Απολιθώματα πουλιών τεράτων ανακαλύφθηκαν στην Ανταρκτική

 Τα φτερά των πουλιών ήταν τόσο πλατιά όσο ένα φορτηγό U-Haul είναι μακρύ.



Λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, μια νέα φυλή γιγάντων αυξήθηκε: Τα πουλιά τέρας με wingspans που εκτείνονται μέχρι 21 πόδια (6,4 μέτρα) καιρό, περίπου το μήκος ενός φορτηγού U-Haul.

Αυτά τα τεράστια πουλιά σκοτείνιαζαν τους ουρανούς πάνω από την Ανταρκτική ήδη πριν από 50 εκατομμύρια χρόνια ,όπως προκύπτει από  μια νέα εξέταση των απολιθωμάτων που βρέθηκαν σε αυτήν την  ήπειρο .  Η νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα πολύ μεγάλα είδη αυτών των πτηνών, που ονομάζονται pelagornithids,  προέκυψαν πριν  από 15 εκατομμύρια χρόνια εποχή όπου μετά από έναν αστεροειδή αφανίστηκαν οι δεινόσαυροι  .

Η νέα μελέτη δημοσιεύθηκε 27 Οκτωβρίου στο περιοδικό Scientific Reports. Επικεντρώθηκε σε ένα κόκαλο από το πόδι ενός πουλιού, που συλλέχθηκε στο νησί Seymour κοντά στη χερσόνησο της Ανταρκτικής στη δεκαετία του 1980. Το 2015, ο Peter Kloess, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, berkeley, απόφοιτος παλαιοντολογίας βρήκε το κόκαλο στις συλλογές του Μουσείου Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Καθώς κοίταξε πάνω από τις σημειώσεις που συνοδεύουν το οστό, συνειδητοποίησε ότι τα οστά ήταν από παλαιότερο βράχο από ό, τι είχε αρχικά αναγνωριστεί. Αντί να είναι 40 εκατομμύρια ετών, όπως είπε στην ετικέτα, το οστό ήταν 50 εκατομμύρια χρόνια παλιά, και πολύ μεγαλύτερο από άλλα οστά pelagornithids αυτής της ηλικίας  που βρέθηκαν .

Πηγή: Live Science

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!