Χριστούγεννα 2016 - Πρωτοχρονιά 2017: Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα [λίστα]

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα 2016 και την Πρωτοχρονιά 2017. Οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας ανακοινώνουν ήδη τις εορταστκές τους εκδηλώσεις. Δείτε το πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Αθήνα και πολλές πόλεις σερ όλη την  Ελλάδα..
Χριστούγεννα 2016... Μία αγαπημένη περίοδος για μικρούς και μεγάλους. Άρχισε πλέον και επίσημα η εορταστική περίοδος με εκδηλώσεις στην Αθήνα και σε πολλούς Δήμους της χώρας. Ένας παραμυθένιος προορισμός στην καρδιά της πόλης που μας προσκαλεί να γίνουμε για λίγες μέρες όλοι παιδιά, να αφεθούμε στη μαγεία των γιορτών και να πιστέψουμε στα θαύματα. Τέσσερις φορές και έναν καιρό στο κέντρο της Αθήνας κατασκευάζονται τα πιο όμορφα Χριστούγεννα του κόσμου και τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα. Έως και τις 2 Ιανουαρίου 2017, το «The Christmas Factory» θα βρίσκεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και θα περιμένει μικρούς και μεγάλους με νέες εκπλήξεις, απίθανες προτάσεις για παιχνίδι και πολλά δώρα.
«The Christmas Factory», ένας θεσμός της πόλης πλέον που έχει βάλει την Αθήνα τα τελευταία 4 χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς καταφέρνει να ενώνει το κομμάτι της ποιοτικής ψυχαγωγίας με την αληθινή διασκέδαση με πρωταρχικό στόχο η μοναδική αυτή εμπειρία να είναι προσιτή σε όλους. Κάθε χρόνο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας και υπόσχεται κι αυτή τη φορά να ανατρέψει κάθε αρνητική διάθεση γεμίζοντας μας με θετική ψυχολογία και χαρά. Kι επειδή τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, η γιορτή που μας φέρνει πιο κοντά και μας κάνει να βλέπουμε και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες κάποιων συνανθρώπων μας, το TCF θα δώσει και φέτος την ευκαιρία στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του να κάνουν ένα δώρο σε κάποιον «φίλο» ή «φίλη» που δεν έχουν γνωρίσει και που χωρίς αμφιβολία θα το χαρεί πολύ! Συνεργάζεται με την Φλόγα, το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

Γιορτές ελπίδας και προσδοκίας, γιορτές που ενώνουν, εθνότητες, ηλικίες, θρησκεύματα, φύλα, κατοίκους, δημότες αλλά και επισκέπτες, διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και την έλευση της νέας χρονιάς.  Η πόλη φωταγωγημένη από τις αρχές Νοεμβρίου στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας ,ενώ όλο το  Δεκέμβριο μέχρι και τις αρχές του νέου έτους οι κεντρικές πλατείες, αλλά και οι γειτονιές της Αθήνας μετατρέπονται σε εστίες πολιτισμού και ψυχαγωγίας  με περισσότερες από 270 εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα. Εργαστήρια στήνονται  για τα παιδιά στα Πολιτιστικά Κέντρα, τα Μουσεία του Δήμου Αθηναίων, τον Εθνικό Κήπο, σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους  σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας.
Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς γιορτάζουμε τον ερχομό του νέου χρόνου στο Θησείο. Ο δήμος Αθηναίων συνεχίζει να συνεργάζεται και να συσπειρώνει γύρω του φορείς της πόλης, θέλοντας να υπογραμμίσει  ότι η συμβολή όλων είναι σημαντική. Δείτε εδώ αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσρων στον Δήμο Αθηναίων
Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Μουσικές, φώτα, χριστουγεννιάτικα δέντρα και σπίτια, Αη Βασίληδες μπαλαρίνες, ξυλοπόδαροι, συναυλίες, ξωτικά, εργαστήρια ευχών, σπιτάκια για δώρα και ρούχα για τα παιδιά των προσφύγων, κατασκευές χριστουγεννιάτικών στολιδιών και παιχνίδια, συνθέτουν το σκηνικό της πρεμιέρας των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και  οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017.
Στο χώρο της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα θα λειτουργούν Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια και το σπίτι του Αη Βασίλη. Συγκεκριμένα θα λειτουργούν:
Το σπίτι του Αη-Βασίλη (ξωτικά θα βοηθούν τα παιδιά να πλησιάσουν τον Άγιο Βασίλη).
Σπιτάκι – Εργαστήρι Ευχών, Τρία άτομα ντυμένα ξωτικά θα καθοδηγούν τα παιδιά να κατασκευάσουν την κάρτα τους που θα την τοποθετούν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα παιδιά θα αφήνουν την κάρτα τους με τις ευχές στο κεντρικό δέντρο των ευχών.
Σπιτάκι – Μαζεύουμε δώρα και παιχνίδια για τα παιδιά των μεταναστών - θα υπάρχουν 2 άτομα όπου θα μαζεύουν τα δώρα που θα φέρνει ο κόσμος και θα φυλάσσονται μέσα στο σπιτάκι.
Σπιτάκι – Εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών από τον Προοδευτικό Σύλλογο Γλαύκου.
Σπιτάκι – Εργαστήρι Ευχών από Εθελοντές και Εργαζόμενους του Πολιτιστικού Οργανισμού.
Χριστούγεννα στην Αθήνα
Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς. Είναι για όλους μας μια ξεχωριστή γιορτή. Αυτήν την ατμόσφαιρα της ζεστασιάς και της γιορτής προσπαθούμε και φέτος να την ταξιδέψουμε σε κάθε γωνιά της πόλης, μέσα από ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 10 Δεκεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου που θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους καθημερινά στο χωριό του Άι Βασίλη στην Καλλιθέα. Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα Χριστουγέννων και τις εκδηλώσεις στο Δήμο Καλλιθέας.
Πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έως τις 4 Ιανουαρίου 2017, ανακοίνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Σταθόπουλος: «Οι εκδηλώσεις είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας του Δήμου μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού, με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων και φορέων της πόλης, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, των Παιδικών Σταθμών και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μεταδίδουν τον παλμό και τη χαρά της γιορτής στις στολισμένες πλατείες και δρόμους, σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους της πόλης μας.
Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα 2016 στην Αγία Παρασκευή.
Με τον τίτλο «Ήθη & έθιμα του Δωδεκαήμερου και γιορτές από τα βάθη του χρόνου» έως και 5 Ιανουαρίου 2017, θα διεξαχθούν 150 δράσεις, δρώμενα & εκδηλώσεις στο Δήμο Γαλατσίου. Στην προαναγγελία των εκδηλώσεων, ο Δήμος κάνει λόγο για: «ήθη & έθιμα, εισηγήσεις & παρουσιάσεις, μουσικές συναυλίες & μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις ενηλίκων και παιδιών, δημιουργικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, γιορτινές αφηγήσεις και δραματοποιήσεις παραμυθιών, κουκλοθέατρο και παραστάσεις Καραγκιόζη, δράσεις & γιορτές για μικρούς και μεγάλους, παραστάσεις όπερας & διαδραστικά παιχνίδια, παραδοσιακά γλέντια & κάλαντα, δημοπρασίες & κληρώσεις δώρων, χοροί & κεράσματα, διαγωνισμοί & χορωδίες, μαγικά & φωτιές, εικαστική έκθεση ζωγραφικής με θέμα τα Χριστούγεννα & το τρενάκι των γιορτών που θα κυκλοφορεί για δεκαπέντε ημέρες σε όλη την πόλη».
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει ο Δήμος Γαλατσίου.Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα 2016 και από τον Δήμο Νέου Ηρακλείου. Όπως αναφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής «η αρχή γίνεται με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των ημερών συμπληρώνουν δύο συναυλίες με τους Αλχημιστές στις 26 Δεκεμβρίου ώρα 20.00 και τους C-Real, παρέα με την Τάνια Κικίδη, στις 30 Δεκεμβρίου ώρα 20.00, αμφότερες στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας της πόλης». Επίσης, από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου της νέας χρονιάς, στην κεντρική πλατεία στήνεται το Χωρίου του Άγιου Βασίλη με καθημερινό πρόγραμμα (πρωί και απόγευμα) και πολλές εκπλήξεις για τα μικρά παιδιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!