Βραβείο Πούλιτζερ για τρεις έλληνες φωτογράφους: «Δείξαμε πως η ανθρωπιά ζει»

Βραβεία για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης
Βραβείο Πούλιτζερ για τρεις έλληνες φωτογράφους: «Δείξαμε πως η ανθρωπιά ζει»

 
Ο επικεφαλής της ομάδας των φωτογράφων του Reuters για Ελλάδα και Κύπρο Γιάννης Μπεχράκης, μαζί με τους Άλκη Κωνσταντινίδη και Αλέξανδρο Αβραμίδη, κατάφεραν να φέρουν στο Reuters το τρίτο Πούλιτζερ για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης.

«Δείξαμε στον κόσμο τι συμβαίνει, πως η ανθρωπιά είναι ακόμη ζωντανή» λέει ο Μπεχράκης.

«Κάναμε να ακουστεί η φωνή αυτών των ανθρώπων και τώρα, με το Πούλιτζερ, αισθανόμαστε ότι η δουλειά μας αναγνωρίζεται και επαγγελματικά» ανέφερε.

Στις φωτογραφίες του αποτυπώνονται δραματικές στιγμές από τις οποίες οικογένειες προσπαθούν να βγουν στη στεριά ή καταρρέουν στην παραλία μετά το επικίνδυνο ταξίδι.

Άλλη, μία από τις πιο διαδεδομένες, βασίζεται στην αντίστιξη μίας προσφυγικής λέμβου με έναν -υπό άλλες συνθήκες, ειδυλλιακό- ήλιο πάνω από το Αιγαίο.

Το βραβείο Breaking News για το φωτογραφικό σκέλος απονεμήθηκε από κοινού στην ομάδα του Reuters και στην ομάδα των New York Times.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Πρωθυπουργού


Συγχαρητήριο μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την απονομή του Βραβείου Pulitzer στους κ.κ. Μπεχράκη, Κωνσταντινίδη και Αβραμίδη.

«Η απονομή του Βραβείου Pulitzer σε τρεις Έλληνες φωτογράφους αποτελεί μέγιστη επιτυχία και αναγνώριση της δουλειάς τους, η οποία θα αποτελεί κόσμημα και παράδειγμα για την ελληνική δημοσιογραφία και φωτογραφία.
Με την αδιάλειπτη μα και ευαίσθητη αφήγηση του προσφυγικού δράματος μέσα από τους φακούς τους, οι τρεις βραβευμένοι Έλληνες φωτογράφοι συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την εξελισσόμενη στο Αιγαίο προσφυγική κρίση, αλλά και στην αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού και της διεθνούς κοινωνίας των πολιτών για την ανακούφιση των προσφύγων.

Για τη συμβολή τους αυτή και για την επιτυχία τους θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ θερμά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Πρωθυπουργού.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!