Το Μουσείο Τεγέας υποψήφιο για Ευρωπαϊκό Μουσείο 2016

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, ένα μικρό κόσμημα της Αρκαδίας όχι μόνο για τα εκθέματα και τη σπάνια συλλογή του αλλά και για την άρτια οργάνωσή του, έχει θέσει υποψηφιότητα για να λάβει το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς για το 2016.
Σε αυτό το πλαίσιο, το επισκέφθηκε την Τρίτη 25 Αυγούστου η Shirley Collier, κριτής του European Museum Forum, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά ένα από τα ευρωπαϊκά μουσεία που έθεσαν υποψηφιότητα για το European Museum of the Year Award 2016.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας άνοιξε τις πύλες του και πάλι στις 2 Σεπτεμβρίου του 2014, έπειτα από διακοπή επτά χρόνων. Στο μουσείο, το οποίο έκλεισε το 2007, έγινε κτηριολογική αναβάθμιση στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ και ακολούθησε από το 2011 κι έπειτα η επανέκθεσή του βάσει μουσειολογικής - μουσειογραφικής μελέτης που έκανε η Εφορεία και ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Τώρα, κτηριολογικά και μουσειολογικά αναβαθμισμένο, λειτουργεί υποδειγματικά.
O θεσμός του European Museum of the Year Award (ΕΜΥΑ) ιδρύθηκε το 1977 και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στόχο έχει να βραβεύει σε ετήσια βάση την καλύτερη μουσειακή πρακτική στην Ευρώπη και να ενθαρρύνει τις καινοτόμες δράσεις στην κοινωνία των Μουσείων.
http://www.europeanmuseumforum.info/
ΣΧΕΤΙΚΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012,Φωτογραφίες :Άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας 2012