Έκθεση για την Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Ο πλούτος της Γενναδείου Βιβλιοθήκης πηγή έμπνευσης για την εικαστική έκθεση «Ο Ιωάννης Γεννάδιος και ο Κόσμος του».
Ενας σπάνιος και ανεκτίμητος θησαυρός γνώσης, μια μοναδική πηγή έρευνας και μελέτης της ιστορίας της βυζαντινής, μεταβυζαντινής και νεότερης Ελλάδας, οι πλέον των 100.000 τόμοι της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, που έχουν μάλιστα περάσει στη φάση της ψηφιοποίησης και της ελεύθερης πρόσβασης από το διαδίκτυο, αποτέλεσε αφορμή καλλιτεχνικής δημιουργίας και πηγή εικαστικής έμπνευσης.
Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. των Φίλων της Γενναδείου Βιβλιοθήκης και της διευθύντριάς της Δρ. Μαρίας Γεωργοπούλου, σχεδιάστηκε ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Ο Ιωάννης Γεννάδιος και ο Κόσμος του» με στόχο την προβολή του έργου της βιβλιοθήκης στο ευρύ κοινό. Την επιμέλεια της έκθεσης, η οποία εγκαινιάστηκε στις 8 Ιουνίου στο χώρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, έχει η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων Ίρις Κρητικού.

Kατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διενεργούνται πωλήσεις, ειδικότερα δε σε ό,τι αφορά στα διαθέσιμα έργα, που θα φιλοτεχνηθούν ειδικά για τις ανάγκες της έκθεσης. Μέρος των εσόδων από κάθε έργο θα διατεθεί για τους σκοπούς της Γενναδείου Βιβλιοθήκης.

ΠΗΓΗ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!