Open House Athens 2018: 95 κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ... ανοίγουν

ΑΠΟ 31/3/2018 ΕΩΣ 1/4/2018
Δωρεάν ξεναγήσεις σε ξεχωριστά δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της Αθήνας προσφέρει και φέτος η μεγάλη αρχιτεκτονική διοργάνωση Open House.
Η δράση Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και ως σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 35 πόλεις του κόσμου.Στο φετινό ανανεωμένο πρόγραμμα του Open House Athens οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν σε 95 κτίρια από 500 εθελοντές.

Πέρα από την κύρια εκδήλωση, το Open Tours (31/03-01/04), το πρόγραμμα του Open House Athens 2018 απαρτίζεται από πλήθος παράλληλων δράσεων –θεματικές ξεναγήσεις, ποδηλατικές διαδρομές, δράσεις για παιδιά, διαγωνισμοί κ.ά.

Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν.
 Μερικά από τα κτίρια της Αθήνας που ανοίγουν φέτος τις πόρτες τους είναι: Το Μέγαρο Μεταξά, η Οικία Γιάννη Τσαρούχη, η Νέα Βιβλιοθήκη ΑΣΚΤ, η Κλωστοϋφαντουργία Μεντής, το Ρομάντσο, το ξενοδοχείο Μπάγκειον, η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, η Οικία Λέλας Καραγιάννη, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ο Κόκκινος Πύργος της Οδού Πινδάρου, η Αγγλικανική Εκκλησία, το ξενοδοχείο New, η Εστία Νέας Σμύρνης κ.α.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!