H Google θέλει να μας κάνει ειδικούς στην Τέχνη

H εφαρμογή Arts & Culture είναι ένα παράθυρο στην Τέχνη που ανοίγει η Google για όλους τους κατόχους συσκευών Android και iOS.
Εδώ και καιρό η Google δημιουργεί σταθερά μία μεγάλη βάση δεδομένων για την Τέχνη, ξεκινώντας από την αρχαιότητα μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Η νέα εφαρμογή της Google που είναι διαθέσιμη στο Apple App Store και στο Google Play Store, μπορεί να φέρει το ευρύ κοινό πραγματικά κοντά σε όλα τα έργα Τέχνης, είτε κάνοντας zoom σε λεπτομέρειες ενός πίνακα, είτε βάζοντας τον χρήστη μέσα σε μια ορχήστρα. Υπάρχει και ένα συνοδευτικό κανάλι στο YouTube για όσους θέλουν να παρακολουθούν σχετικά βίντεο.
Με τη χρήση ενός κράνους εικονικής πραγματικότητας, μπορεί κανείς να εξερευνήσει κτίρια, έργα μοντέρνας Τέχνης, ή αρχαία μνημεία. Μέσα από την εφαρμογή υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης και ενημέρωσης για συγκεκριμένες περιόδους, ενώ μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες για μουσεία και άλλους χώρους Τέχνης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εφαρμογή της Google προσφέρει και το εργαλείο Art Recognizer, με το οποίο μπορεί κανείς να αναγνωρίσει διαφορετικά έργα Τέχνης.
Σταδιακά θα προστίθενται ολοένα και περισσότερα μουσεία και πληροφορίες στην εφαρμογή Arts & Culture της Google, σύμφωνα με το The Next Web.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!