Το τρένο-φάντασμα των ναζί που μετέφερε χρυσό και πολύτιμους λίθους είναι υπαρκτό

Βαρσοβία, Πολωνία
Η κυβέρνηση της Πολωνίας επιβεβαίωσε πριν από λίγες ώρες επίσημα την ύπαρξη του τρένου των Ναζί, το οποίο (εικάζεται πως) βρίσκεται θαμμένο κάτω από το έδαφος της πόλης Βάλμπρζισκ φορτωμένο με χρυσό, όπλα και πολύτιμα αντικείμενα.

Σύμφωνα με την δήλωση του Πίοτρ Ζουκόφσκι, επικεφαλής του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας, το τρένο όντως υπάρχει και μάλιστα έχει βρεθεί και το ακριβές σημείο όπου είναι θαμμένο -όμως το ακριβές σημείο δεν αποκαλύπτεται για ευνόητους λόγους.

Η ανακάλυψή του –που έγινε χάρη στην χρήση ειδικών τρυπανιών τα οποία ελέγχουν το υπέδαφος με την χρήση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων- είναι ιστορικής σημασίας, καθώς μιλάμε για ένα τρένο 100 μέτρων, αποτελούμενο από 24 βαγόνια γεμάτα χρυσό, ασήμι, πολύτιμους λίθους, όπλα και πίνακες που είχαν αρπάξει από τους Εβραίους της Ουγγαρίας.

Ο πολωνός αξιωματούχος έκανε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους απανταχού κυνηγούς θησαυρών, να μην επιχειρήσουν να φθάσουν εκεί καθώς το σημείο φυλάσσεται από τον στρατό, ενώ τίθεται και ζήτημα σωματικής ακεραιότητας, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν το τρένο είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Οι δύο κυνηγοί θησαυρών που το ανακάλυψαν, ένας Γερμανός και ένας Πολωνός, δικαιούνται ένα 10% της συνολικής αξίας.

«Όντως αυτοί οι δυο άντρες ήταν που το ανακάλυψαν», τόνισε ο Αρκάντιους Γκρίτζιεν, δήμαρχος της πόλης Βάλμπρζισκ.

Πριν την ανεύρεση του, οι τοπικές δοξασίες ανέφεραν ότι το τρένο μπήκε σε ένα τούνελ στην Κάτω Σιλεσία και δεν βγήκε ποτέ. Το τούνελ μετά σφραγίστηκε και η τοποθεσία του ξεχάστηκε.
Το συγκεκριμένο θωρακισμένο τρένο που ανήκε στη Βέρμαχτ χάθηκε στις αρχές του 1945, κι ενόσω ήταν γεμάτο με τη λεία των Ναζί από την πόλη Μπρεσλάου –το σημερινό Βρότσλαβ, που τότε ανήκε στην ανατολική Γερμανία και σήμερα ανήκει στην Πολωνία.
Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι το, μήκους 150 μέτρων, τρένο μπήκε σε μια σήραγγα κοντά στο Κάστρο Ξιαζ, σε μια ορεινή περιοχή της Κάτω Σιλεσίας, και δεν… ξαναβγήκε ποτέ!
Οι δυο άντρες ισχυρίζονται πως εντόπισαν το τρένο σε βάθος 500 μέτρων μέσα στη γη, στην περιφέρεια  Βάλμπρζιχ, στη νοτιοδυτική Πολωνία. Μέσα σε αυτό βρήκαν όπλα, βιομηχανικό εξοπλισμό, πολύτιμους λίθους και άλλους θησαυρούς.
Κατόπιν επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές της περιφέρειας και ζήτησαν να τους εξασφαλίσουν ότι θα ανταμειφθούν με το 10% της αξίας των ευρημάτων, προκειμένου να αποκαλύψουν μες τη σειρά τους την ακριβή τοποθεσία που είναι το τρένο και ο θησαυρός.
Από την πλευρά τους, οι αρχές της πόλης ζήτησαν από τους δύο άνδρες να τους υποδείξουν την ακριβή περιοχή που ισχυρίζονται ότι εντόπισαν το τρένο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ανασκαφές από ειδικούς μιας και πιθανότατα στην περιοχή να είναι τοποθετημένες πολλές νάρκες από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
«Δικηγόροι, ο στρατός, η αστυνομία και η πυροσβεστική έχουν ξεκινήσει το κυνήγι του χαμένου θησαυρού. Όμως επειδή στην  περιοχή μας δεν έχουν γίνει ποτέ ξανά ανασκαφές, δεν ξέρουμε τι μπορεί να βρούμε», τόνισε η Μαρίκα Τοκάρσκα, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου του Βάλμπρζιχ.
«Ήταν αρκετοί εκείνοι που κατά καιρούς αναζήτησαν το τρένο, καταστρέφοντας τη σιδηροδρομική γραμμή στην προσπάθειά τους αυτή, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά η πολωνή ιστορικός Γιοάνα Λαμπάρσκα.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος
Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012,Φωτογραφίες :Άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας 2012