Ελπίζουν ότι βρήκαν τα λείψανα του Θερβάντες οι Ισπανοί

Ένα κομματιασμένο φέρετρο με τα αρχικά του μεγάλου Ισπανού συγγραφέα, Μιγκέλ Θερβάντες πιθανολογούν ότι ανακάλυψαν, μέσα σε ένα Μοναστήρι, ιστορικοί στην Ισπανία, οι οποίοι από τον περασμένο Απρίλιο αναζητούν τα λείψανά του.


Αν και τα ευρύματα χαρακτηρίζονται προκαταρκτικά από τους εγκληματολόγους - ανθρωπολόγους που συμμετέχουν στις έρευνες, έχουν προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ερευνητών, από τις ανασκαφές που γίνονται σε μυστικές κρύπτες ενός μοναστηριού στην καρδιά της Μαδρίτης, στο οποίο ο συγγραφέας είχε ζητήσει να ταφεί, προέκυψαν κάποια οστά και ένα φέρετρο.
Ένα κομμάτι από το κατεστραμμένο φέρετρο είχε καρφωμένα πάνω του τα γράμματα "M" και "C".
"Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε βρει τα λείψανα του Θερβάντες, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτό είναι το φέρετρο του Θερβάντες. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε βρει ένα πολύ κατεστραμμένο φέρετρο και μερικά θρυμματισμένα οστά σε μια γωνιά της κρύπτης", δήλωσε ο ερευνητής ιστορικός, Φρανσίσκο Εξτεμπερία σε συνέντευξη Τύπου.
Η ελπίδα, ωστόσο, υπάρχει.
Ο Δον Κιχώτης, το επικό έργο του Θερβάντες, έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά έργα του κόσμου και θεωρείται πρόδρομος του σύγχρονου μυθιστορήματος. Ο Θερβάντες ενταφιάστηκε στη Μαδρίτη το 1616, την ίδια εβδομάδα που πέθανε και ο Βρετανός Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
PATH/FINDER

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012,Φωτογραφίες :Άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας 2012