Ουμπέρτο Έκο: «Η νέα μορφή ναζισμού είναι το Ισλαμικό Κράτος»

Θέση για το φαινόμενο του Ισλαμικού Κράτους πήρε ο Ιταλός φιλόσοφος και συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο, συγκρίνοντας τους τζιχαντιστές με τους ναζί. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι μοιράζονται την ίδια παράφορη, «αποκαλυπτική επιθυμία να κατακτήσουν τον κόσμο».


Μιλώντας στην εφημερίδα Κοριέρε ντε λα Σέρα, ο διάσημος συγγραφέας σημείωσε ότι δεν πρέπει να προβαίνουμε σε γενικεύσεις, λέγοντας πως «δε φαίνεται πως είναι δίκαιο να μιλάμε με γενικό τρόπο για τους μουσουλμάνους». «Όμως μπορούμε ασφαλώς να μιλήσουμε για το Ισλαμικό Κράτος, που αποτελεί μία νέα μορφή του ναζισμού, με τις μεθόδους εξόντωσης που χρησιμοποιεί και την αποκαλυπτική επιθυμία του να κατακτήσει τον κόσμο», προσέθεσε ο ίδιος.
«Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος κι εμείς είμαστε χωμένοι ως τον λαιμό» υπογράμμισε ο Έκο, ο οποίος συνέκρινε τη σημερινή κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά την αιματηρή επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo, με την εποχή του Β’ Πασκοσμίου όταν ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος να πέσει μία βόμβα από τη μια στιγμή στην άλλη.
«Ο δυτικός πολιτισμός αντιμετωπίζει μία κολοσσιαία διαδικασία μετανάστευσης, όπως συνέβη πριν από αιώνες στον ρωμαϊκό πολιτισμό κι αν δεν βρούμε μια νέα ισορροπία, θα χυθεί πολύ αίμα», επισήμανε επίσης.
TVXS.GR
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!