ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ : Μία Ακρόπολη από... Lego στο Μουσείο της Ακρόπολης!

Μία διαφορετική Ακρόπολη, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από... τουβλάκια Lego θα συμπεριληφθεί στα εκθέματα του Μουσείου της Ακρόπολης.
Η πρωτότυπη και... περίτεχνη μακέτα θα φιλοξενείται στο δεύτερο όροφο του μουσείου, όπου βρίσκονται επίσης το εστιατόρειο, η βιβλιοθήκη και πραγματοποιείται μέρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η Ακρόπολη από Lego παρουσιάζεται σε δύο μορφές, έτσι όπως ήταν στον 5ο π.Χ. αιώνα, το Χρυσό Αιώνα του Περικλή, αλλά και έτσι όπως είναι σήμερα.
Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 120.000 τουβλάκια Lego και απαιτήθηκαν πάνω από 300 ώρες δουλειάς, ενώ δημιουργός της είναι ο φημισμένος διεθνώς Ράιαν ΜακΝότ, ο μοναδικός πιστοποιημένος καλλιτέχνη από την εταιρεία που παράγει τα τουβλάκια στο νότιο ημισφαίριο.
Μία Ακρόπολη από... Lego στο Μουσείο της Ακρόπολης! (δείτε τις φωτό)
Ο ΜακΝότ έχει επίσης κατασκευάσει αντίγραφο του Κολοσσαίου με τα δημοφιλή τουβλάκια, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζει και αναπαράσταση της Πομπηίας. Ωστόσο, η Ακρόπολή του είναι το δημοφιλέστερο «έκθεμά» του στο μουσείο Νίκολσον του Σίδνεϊ, όπου εκτίθεται, με πάνω από 100.000 επισκέπτες.
Σημειώνεται ότι το Μουσείο της Ακρόπολης είχε ζητήσει να τη δανειστεί, προκειμένου να κεντρίσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των μικρών επισκεπτών του, όμως οι Αυστραλοί υπεύθυνοι απόφάσιαν να τη δωρίσουν.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!