Το DNA του Ριχάρδου Γ΄ εγείρει ερωτηματικά για την καταγωγή της Βασίλισσας.

Από τον πολιτισμοχώρο
 
 
Ο Ριχάρδος ο Γ ένας από τους διαβόητους ηγεμόνες της Αγγλίας μετά από 525 χρόνια από τον θάνατό του συνεχίζει να δημιουργεί θέματα συζητήσεων, μετά από την ανεύρεση του σκελετού του, ακόμη και τριγμούς στην στη νυν βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Τα οστά  βρέθηκαν πριν από 2 χρόνια κάτω από έναν χώρο στάθμευσης σε περιοχή του Λέστερ και μετά από αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι σε ποσοστό 99,9 % ανήκουν στον Ριχάρδος  Γ.

Εκείνο όπου επίσης διαπιστώθηκε στην ανάλυση του DNA  είναι ότι η πατρική αλυσίδα (19 ατόμων αλυσίδα εκ των οποίων ένα διαφέρει ) έχει διακοπή και κατά συνέπεια και η βρετανική βασιλική  γραμμή διαδοχής μέχρι την Elizabeth II.

 
Η ανάλυση έδειξε ότι αυτή διακοπή της γραμμής συνδέει  τον Richard iii και  Hnry Somerset E Δούκας του Μπωρόρ (1744-1803) κοινός πρόγονος της πατρικής γραμμής.

Τα ευρήματα σημαντικά αφενός για ιστορικούς λόγους, αφετέρου διότι αναδεικνύεται  η δυνατότητα τεκμηριωμένων  αποδείξεων – ερμηνειών μέσω   επιστημονικών μεθόδων,  στη συγκεκριμένη περίπτωση  σε ποιόν ανήκει ο σκελετός και  γενετική του εξέλιξη.  

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!