ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ:Σβετλάνα Ζαχάροβα, Χριστουγεννιάτικο Γκαλά

11,12,13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014/20:30


«Svetlana and her friends»
Τα φετινά Χριστούγεννα η Σβετλάνα Ζαχάροβα, “Prima assoluta ballerina” των Μπολσόι, φωτίζει με το υπέρλαμπρο άστρο της το γιορτινό ουρανό της πόλης μας με τρεις μοναδικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ένα εκπληκτικό Γκαλά Χορού που συνδυάζει κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, από όπου δεν λείπουν κομμάτια από σημαντικά έργα του κλασικού μπαλέτου που σφράγισε με την ερμηνεία της η Ζαχάροβα, εκτοξεύοντας τη φήμη της σε όλο τον κόσμο.
Μαζί της, οκτώ ακόμη σούπερ σταρ, όπως οι πρώτοι χορευτές των Μπολσόι Μιχαήλ Λομπούχιν, Αντρέι Μερκούριεφ και Αναστασία Στασκέβιτς, ο πρώτος χορευτής και χορογράφος της Nafas Dance Company Patrick De Bana και οι μεγάλοι σολίστ του Στανισλάφσκι Άννα Ολ, Σεμιόν Βέλιτσκο, Τατιάνα Μπολότοβα και Ντμίτρι Ζαγκρέμπιν.
Χορογραφίες των Μ. Πετιπά, Μ. Φοκίν, Γ. Γκριγκορόβιτς, M. Hiroyama,
P. De Bana, J. Kylián,
κ.ά.
Μουσική: J.S. Bach, W.A. Mozart, G.F. Handel, C. Saint-Saëns, T. Albinoni,
C. Pugni, Π.Ι. Τσαϊκόφσκι, Σ. Ραχμάνινοφ
κ.ά.
«Ζωντανός θρύλος», «Ντίβα», «Superstar», «Τσαρίνα του κλασικού μπαλέτου». Υπερθετικοί χαρακτηρισμοί που φαντάζουν φτωχοί, από τη στιγμή που τα Μπολσόι την ανακήρυξαν «Ζαχάροβα – η απόλυτη μπαλαρίνα» παραλείποντας το μικρό της όνομα, όπως παλιότερα με την Πάβλοβα και την Ουλάνοβα.
Η Σβετλάνα Ζαχάροβα, κορυφαία σήμερα χορεύτρια στον κόσμο, με τον τίτλο Καλλιτέχνις του Λαού της Ρωσίας – ύψιστη τιμή στην πατρίδα της – αποτελεί «το μήλον της έριδος» για τα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου, αφού η Σκάλα του Μιλάνου, η Όπερα του Παρισιού, το New York City Ballet, το Tokyo Ballet, η Όπερα της Ρώμης ανταγωνίζονται σκληρά για το ποιο θα την καλέσει πρώτο. Τα φετινά Χριστούγεννα όμως η μεγάλη ντίβα του χορού επέλεξε την Αθήνα για να προσφέρει την υψηλή τέχνη της στο ελληνικό κοινό, σε τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής.

Οργάνωση - Παραγωγή: ΛΑΒΡΥΣ
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!