Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση το 50% των βρετανών λένε «ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα

Από αυτά που μας πήραν            photo george xiros
Αθήνα
Μόλις το 26% των Βρετανών θεωρεί ότι είναι δικαιολογημένο τα γλυπτά που κοσμούσαν στην αρχαιότητα τον Παρθενώνα να παραμένουν αυτή τη στιγμή στη Βρετανία, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη και που ενισχύει την θέση της Αθήνας, η οποία ζητάει την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Σχεδόν οι μισοί Βρετανοί πιστεύουν ότι τα Γλυπτά πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα.
Σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων (το 49%) πιστεύει ότι τα γλυπτά πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα.
Το 24% δεν εκφράζει γνώμη, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση αυτή που διεξήγαγε το ινστιτούτο YouGov σε δείγμα 1.589 προσώπων το διάστημα μεταξύ 7ης και 8ης Δεκεμβρίου για λογαριασμό της εφημερίδας The Times.
Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε λίγες ημέρες αφότου το Βρετανικό Μουσείο δάνεισε στο μουσείο Ερμιτάζ της Ρωσίας ένα άγαλμα από τα γλυπτά του Παρθενώνα, το άγαλμα του θεού Ιλισσού, μια κίνηση που προκάλεσε την οργή της ελληνικής κυβέρνησης.
Στο σχετικό ερώτημα που τέθηκε στη δημοσκόπηση, το 39% των ερωτηθέντων εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ενέργεια αυτή είναι δικαιολογημένη έναντι του 37% που θεωρεί ότι δεν είναι.
Αντιθέτως, γενικότερα για το θέμα του δανεισμού των εκθεμάτων που εκτίθενται στα βρετανικά μουσεία σε άλλα μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 57% έναντι 25% που τάσσονται κατά με το επιχείρημα ότι θα μπορούσαν να προκληθούν ζημιές στα Γλυπτά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!