ΑΠΘ:Εκδήλωση «EURAXESS Roadshow»

Με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου EURAXESS (http://www.euraxess.eu), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), σας προσκαλούν στην εκδήλωση «EURAXESS Roadshow» (https://www.facebook.com/EURAXESS.OnTour), τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 από τις 10:00 έως και τις 16:00. Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ, 3ης Σεπτεμβρίου – Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη.
Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετέχουν επίσης το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ο Ελληνικός Σύλλογος Υποτρόφων Marie Curie, η Πρωτοβουλία της ΕΕ «Voice of the Researchers» και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Τι είναι το δίκτυο EURAXESS;
Το δίκτυο EURAXESS είναι μια μοναδική πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας (ERA) που παρέχει πρόσβαση σε ένα πλήρες εύρος πληροφοριών και υπηρεσιών υποστήριξης για Ευρωπαίους και μη Ερευνητές, που επιθυμούν να ακολουθήσουν ερευνητική σταδιοδρομία στην Ευρώπη. Το δίκτυο EURAXESS είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, στην οποία αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 40 Ευρωπαϊκές χώρες. Το Ελληνικό Δίκτυο EURAXESS αποτελεί ιδιαίτερα ενεργό μέλος του ευρύτερου δικτύου και συνίσταται από 13 κόμβους.

Τι είναι το «EURAXESS Roadshow»;
Με στόχο την ευαισθητοποίηση των ερευνητών και των οργανισμών, το «EURAXESS Roadshow» βρίσκεται σε περιοδεία, κατά την οποία είναι προγραμματισμένες επισκέψεις σε 29 πόλεις σε 22 χώρες! Το Roadshow θα επισκεφτεί την πόλη της Θεσσαλονίκης στις 31 Μαρτίου 2014 (ΚΕΔΕΑ, ΑΠΘ).
Στο σημείο της εκδήλωσης θα παρέχεται άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω εξειδικευμένου προσωπικού και ειδικά σχεδιασμένων τερματικών σταθμών (touch screen information stand), σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του δικτύου EURAXESS και πώς αυτές αξιοποιούνται σε όφελος της ερευνητικής καριέρας. Επιπλέον, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα βρίσκεται επαγγελματίας φωτογράφος για βιογραφικά σημειώματα και θα παρέχεται πρόσβαση στη διαδικτυακή πύλη εύρεσης εργασίας «EURAXESS Jobs». Το προσωπικό του ελληνικού δικτύου EURAXESS είναι έτοιμο να σας καλωσορίσει στην εκδήλωση και να σας παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την κινητικότητα των ερευνητών, την ανάπτυξη της καριέρας τους και το ρόλο των στρατηγικών ανθρωπίνων πόρων για τους ερευνητές και τους οργανισμούς.
Τι προσφέρει το δίκτυο EURAXESS;
- Εύρεση εργασίας! Δημοσιεύστε το CV σας στο «EURAXESS Jobs», ώστε περισσότεροι από 7500 ερευνητικοί οργανισμοί, χρηματοδότες και επιχειρήσεις να μπορούν να το εξετάσουν. Υπάρχουν χιλιάδες προφορές εργασίας και υποτροφίες σε ένα μεγάλο εύρος ερευνητικών αντικειμένων, σε Ευρωπαϊκές αλλά και τρίτες χώρες.
- Υποστήριξη! Τα κέντρα κινητικότητας ερευνητών του δικτύου EURAXESS (EURAXESS Service centres) βρίσκονται δίπλα σας όταν αναλαμβάνετε μια νέα θέση εργασίας. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 260 EURAXESS Service centres σε 40 χώρες, που έχουν τη δυνατότητα να σας ενημερώσουν για θέματα φορολογίας, κοινωνικής ασφάλειας, στέγασης, και πρόσβασης σε τοπικές υπηρεσίας  υγείας.
- Βοήθεια στην επιλογή! Το «EURAXESS Rights» ασχολείται με τις συνθήκες εργασίας των ερευνητών στην Ευρώπη. Αναζητήστε το λογότυπο «HR Excellence in Research» στους οργανισμούς όταν αναζητείτε εργασία!

Περισσότερες πληροφορίες:
EURAXESS Roadshow (facebook page)
Ελληνικό Δίκτυο EURAXESS
Ευρωπαϊκό Δίκτυο EURAXESS

Πληροφορίες επικοινωνίας
Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 

Δευτέρα, 31 Μάρτιος, 2014 - 10:00 εώς 16:00

Χώρος: 

ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!