«12 Χρόνια Σκλάβος» η καλύτερη ταινία, 7 Όσκαρ στο «Gravity»




 «12 Χρόνια Σκλάβος» η καλύτερη ταινία, 7 Όσκαρ στο «Gravity»

Ο Στιβ ΜακΚουίν χοροπηδάει για να δείξει την χαρά του για το Όσκαρ   (Φωτογραφία:  Reuters


 o 12 Χρόνια Σκλάβος αναδείχθηκε Καλύτερη Ταινία στα φετινά Όσκαρ, ενώ το Gravity κέρδισε επτά συνολικά βραβεία, ανάμεσά τους και Σκηνοθεσίας για τον Αλφόνσο Κουαρόν.

«Σε όλους αξίζει όχι μόνο να επιβιώνουν αλλά να ζουν. Αυτό ήταν το μήνυμα του Σόλομον» είπε ο Στιβ ΜακΚουίν, παραλαμβάνοντας το βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Η ταινία του απέσπασε τρία Όσκαρ. Τρία Όσκαρ συγκέντρωσε και το Dallas Buyers Club.

Με άδεια χέρια έφυγε ο Οδηγός Διαπλοκής, ταινία που είχε συγκεντρώσει 10 υποψηφιότητες.
 Το Α΄ Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Κέιτ Μπλάνσετ για τη Θλιμμένη Τζάσμιν, ενώ το Α' Ανδρικού Ρόλου ο Μάθιου ΜακΚόναχι για το Dallas Buyers Club.

«Όταν ήμουν 15 χρονών με ρώτησαν ποιος είναι ο ήρωάς μου. Είπα ο εαυτός μου σε δέκα χρόνια, αυτόν προσπαθώ να φτάσω. Δέκα χρόνια μετά με ξαναρώτησε: Τον έφτασες τον ήρωά σου; Όχι, ακόμα τον κυνηγάω, του απάντησα. Από τότε, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα κυνηγάω κάποιον: τον εαυτό μου. Τουλάχιστον έχω κάποιον να κυνηγάω» είπε ο ΜακΚόναχι.

Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στον Τζάρεντ Λέτο, όπως αναμενόταν, για τον ρόλο του ως Ρεϊγιόν στο Dallas Buyers Club. «Σε όλους όσους ονειρεύονται εκεί έξω, σε μέρη σαν την Ουκρανία ή τη Βενεζουέλα, θέλω να πω είμαστε εδώ, καθώς παλεύετε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα, να ζήσετε το αδύνατο, σας σκεφτόμαστε» είπε ο Λέτο στην ευχαριστήρια ομιλία του.

Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Λουπίτα Νιονγκ΄Ο του 12 Χρόνια Σκλάβος. «Δεν θα ξεχάσω ότι αυτή η μεγάλη χαρά για μένα συνδέεται με τόσο πόνο για κάποιους άλλους» είπε, ευχαριστώντας την ηρωίδα της.

Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου στον Τζον Ρίντλεϊ για το 12 Χρόνια Σκλάβος, ενώ ο Σπάικ Τζόνζι έφυγε με το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το Her.

Όσκαρ Κοστουμιών
κέρδισε η Κάθριν Μάρτιν για τον Υπέροχο Γκάτσμπι. Η Κ.Μάρτιν σύζυγος του Μπαζ Λούρμαν ανέβηκε ξανά στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ Σκηνογραφίας (μαζί με τη Μπέβερλι Νταν). Όσκαρ Μακιγιάζ και Μαλλιών κέρδισε το Dallas Buyers Club.

Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας κέρδισε Η Τέλεια Ομορφιά του Πάολο Σορεντίνο.

Όσκαρ μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων στο Mr. Hublot, ενώ μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων στο Frozen.

Όσκαρ Οπτικών Εφέ, Ηχητικού Μιξάζ, Ηχητικού Μοντάζ, Φωτογραφίας, Μοντάζ και Μουσικής κέρδισε το Gravity.

Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους αναδείχθηκε το Helium, ενώ Όσκαρ Καλύτερου Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ κέρδισε το The Lady in Number 6: Music Saved My Life, την ιστορία της γηραιότερης κρατούμενης στρατοπέδου συγκέντρωσης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία πέθανε πριν από λίγες ημέρες.

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ αναδείχθηκε το 20 Feet from Stardom.

Και μερικά ευτράπελα...

Τα βλέμματα τράβηξε το... selfie της Έλεν Ντε Τζένερις που κάλεσε όλους τους διάσημους σταρ για να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί. Μέριλ Στριπ, Τζούλια Ρόμπερτς, Μπραντ Πιτ, Αντζελίνα Τζολί, Κέβιν Σπέισι, Τζάρεντ Λέτο, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μπράντλεϊ Κούπερ και το retweet πήρε φωτιά.



Η ΝτεΤζένερις παρήγγειλε πίτσες, τις μοίρασε και έπειτα ζητούσε από τους θεατές να συνεισφέρουν για να πληρωθούν οι πιτσαδόροι. Ήταν καλή με όλους, αλλά από την παρουσίασή της έλειψε το καυστικό χιούμορ.

Η βραδιά των Όσκαρ ήταν μάλλον υποτονική και αναμενόμενη και κύλησε χωρίς εκπλήξεις.

Στο κόκκινο χαλί, τα βλέμματα τράβηξαν η Λουπίτα Νιόνγκ'ο, η Τζένιφερ Λόρενς, η Έιμι Άνταμς, η Σαρλίζ Θερόν και η Κέιτ Μπλάνσετ. Η Τζένιφερ Λόρενς, μάλιστα, έπεσε βγαίνοντας από τη λιμουζίνα που την πήγαινε στο Dolby Theater, θυμίζοντας την περσινή της πτώση όταν ανέβαινε να παραλάβει το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Πολλοί σταρ πήγαν με τις μαμάδες τους: Η Λουπίτα Νιονγκ'ο, ο Τζόνα Χιλ, ο Μάικλ Φασμπέντερ, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Τζάρεντ Λέτο, ο Μάθιου ΜακΚόναχι (και με τη σύζυγό του) ήταν μερικοί μόνο από αυτούς.



 


Newsroom ΔΟΛ
Academy Awards 2014 Oscar WINNERS - HD Movie  



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!