Τα 7 πιο μυστηριώδη αρχαιολογικά ευρήματα στη Γη

Gobekli Tepe
 
Ένας αρχαιολογικός χώρος παρόμοιος με αυτόν κοντά στο Λονδίνο το Stonehenge  έχει ανακαλυφθεί στην Τουρκία στο Gobekli Tepeόπου πέτρινες κολώνες χρησιμοποιούνταν για να παρακολουθείτε το ηλιακό σύστημα.

Ο Joe Plegge πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε μία κατασκευή σε σχήμα Τ από πυλώνες, στη νοτιοανατολική Τουρκία, στο Gobekli Tepe που είχαν κατασκευαστεί για αστρονομικό σκοπό.

Η κατασκευή παρόμοια με αυτήν στο Stonehenge στην Αγγλία όπου επίσης έχει πέτρινες κολώνες, ο Joe Plegge ανακοίνωσε ότι το Gobekli Tepe κατασκευάσθηκε και χρησιμοποιήθηκε πριν 7.000 χρόνια περίπου από το Stonehenge, ως ηλιακό ημερολόγιο. Αυτή η ανακάλυψη δίνει νέα στοιχεία για την κοινωνία των πρώιμων ανθρώπων και επαναπροσδιορίζει τις απαρχές του πολιτισμού και της αστρονομίας. Η κατασκευή περιλαμβάνει κυκλικές κατασκευές από σκαλιστούς πυλώνες από ασβεστόλιθο και ένας από τους κύκλους έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρακολουθούνται οι ισημερίες και τα ηλιοστάσια. Ίσως οι κάτοικοι αυτής της περιοχής πέρασαν στην Ευρώπη και μετέφεραν αυτή τη γνώση. Πριν την εφεύρεση του τροχού, της γραφής, των μεταλλικών εργαλείων οι άνθρωποι είχαν γνώση για τα αστρονομικά φαινόμενα, τα οποία επηρέαζαν τη ζωή τους.

 

 
Οι πυραμίδες της Αιγύπτου

 
 
 Για τις  πυραμίδες της Αιγύπτου όσα και να ανακαλύψουν οι επιστήμονες πάντα θα υπάρχει κάτι προς ανακάλυψη. Η ιστορία τους από μόνη της είναι συναρπαστική. Κτισμένες πριν από 5.000 χρόνια, το συγκρότημα των τριών πυραμίδων με μεγαλύτερη αυτή του Χέωπα, είναι η απόδειξη για την ευλάβεια των Αρχαίων Αιγυπτίων για τους Φαραώ , αλλά και για τις πεποιθήσεις τους και  της πίστης τους για τη μετά θάνατο ζωή. Οι αρχαιολόγοι εξακολουθούν να ανακαλύπτουν νέες σήραγγες μέσα στις πυραμίδες.
 

 Οι γραμμές στη Nazca του Περού

 

 .  Από το έδαφος οι γραμμές στη Nazca του Περού δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Ωστόσο όπως φαίνεται από ψηλά, όταν για πρώτη φορά τις εντόπισαν εμπορικά αεροσκάφη στη δεκαετία του 1920 και του 30, είναι κάτι το συγκλονιστικό. Οι αρχαιολόγοι συμφωνούν ότι σχηματίζουν εκατοντάδες γεωμετρικά σχήματα, που απεικονίζουν ζώα, φυτά, και άλλα φανταστικά σχήματα, που έγιναν πριν από 2000 χρόνια από τους ανθρώπους του πολιτισμού προ Inca-Nazca οι οποίοι σχεδίασαν στη γη. Γιατί το έκαναν παραμένει άγνωστο Κάποιοι συνομοσιολόγοι αναφέρουν την ιδέα περί εξωγήινων και πιθανών προσγειώσεων. Σύμφωνα με αρχαιολόγους το πιθανότερο να είναι μέθοδος τελετουργικής επικοινωνίας με θεότητες των Nazca.




Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων
 
Η ανακάλυψη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων παραμένει πολύ σημαντική για τους αρχαιολόγους. Βρέθηκε στα συντρίμμια ενός ναυαγισμένου ελληνικού φορτηγού πλοίου τουλάχιστον 2.οοο ετών. Αρχικά θεωρήθηκε ότι είναι ένα είδος αστρολάβου πλοήγησης, αλλά οι αρχαιολόγοι εξακολουθούν να ανακαλύπτουν τις χρήσεις του ενός ιδιαίτερα περίπλοκου αστρονομικού ημερολογίου. Παραμένει η πιο εξελιγμένη παλιά  κατασκευή που βρέθηκε ποτέ και προηγείται όλων των παρόμοιων κατασκευών που εμανιζονται 1.000 έτη μετά.  
 


 

 
Αρχαίες παγίδες ζώων

 Χαμηλοί πέτρινοι τοίχοι διασχίζουν τις ερήμους του Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ιορδανία, τους ανακάλυψαν πρώτοι πιλότοι στις αρχές του 20 ου αιώνα και έχουν προβληματίσει τους αρχαιολόγους. Το μήκος τους φτάνει τα 64 χιλιόμετρα. Μέχρι σήμερα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι κατασκευάστηκαν για να εγκλωβίζουν τα ζώα οι κυνηγοί.

 Stonehenge

 Το Αγγλικό  μνημείο γνωστό ως Stonehenge είναι από τα διάσημα μνημεία του κόσμου. Ο κύκλος με της μεγαλιθικές πέτρες κατασκευάστηκε πριν από 4.000 χρόνια και ήταν ένα εντυπωσιακό επίτευγμα για τους πρωτόγονους ανθρώπους. Οι πέτρες είναι ευθυγραμμισμένες ώστε να ακολουθούν τα ηλιοστάσια.

Ατλαντίδα 

 Η χαμένη πόλη της Ατλαντίδος, έχει ανακαλυφθεί στις Μπαχάμες, στα ελληνικά νησιά, την Κούβα, ακόμη καις την Ιαπωνία. Περιγράφτηκε για πρώτη φορά από τον αρχαίο Έλληνα  φιλόσοφο Πλάτωνα, το 360 π.Χ. το μυθικό νησί, όπου ήταν  μια μεγάλη ναυτική δύναμη, πριν βυθιστεί στη θάλασσα, πριν από 10.000 χρόνια, λόγω  κάποιου καταστροφικού γεγονότος. Οι αρχαιολόγοι συζητούν την πραγματικοί ύπαρξη του νησιού, καθώς και την πιθανή θέση του, αν υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα, και των βυθισμένων ερειπίων , χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποια απόδειξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!