Διάλεξη για τον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς, στο Megaron Plus

 

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΧΩΡΟΥ www.photographygeorgexiros.blogspot.gr/ )

Διάλεξη για τους Δελφούς, τον «Ομφαλό της Γης», το σημείο συνάντησης των δύο αετών, που έστειλε ο Δίας από τις άκρες του σύμπαντος, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος») την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00. Ομιλητές θα είναι ο Διευθυντής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, Αλεξάντρ Φαρνού και η Προϊσταμένη της Ι΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αθανασία Ψάλτη.

Ο καθηγητής Αλεξάντρ Φαρνού στην ομιλία του με τίτλο «Η μεγάλη ανασκαφή των Δελφών: μια περιπέτεια πολιτική, επιστημονική και διπλωματική» θα αναφερθεί στη σημαντικότατη ανασκαφή των Δελφών, έναν χώρο που ανακάλυψαν αρχικά οι περιηγητές και έπειτα οι αρχαιολόγοι της Γαλλικής Σχολής. Αναφερόμενος στην περιπέτεια της έρευνας --την πολιτική, την επιστημονική και τη διπλωματική--, θα μιλήσει και για τις πολυάριθμες επιγραφές και τα μεγαλοπρεπή μνημεία που έριξαν νέο φως στα κείμενα των αρχαίων ιστορικών, καθώς και για την αποκάλυψη του Ιερού του Απόλλωνα, η οποία, όπως και η διοργάνωση των Δελφικών Εορτών, είχαν μεγάλη απήχηση στην Ευρώπη.

Η Προϊσταμένη της Ι΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αθανασία Ψάλτη, στην ομιλία της με τίτλο «Δελφοί: από τους θεούς στον άνθρωπο», θα επιχειρήσει να συλλέξει τις διάσπαρτες ιστορικές ψηφίδες μιας σπουδαίας και υπέροχης Ελλάδας, που διασώθηκε χάρη στην έρευνα και στους αγώνες της Αρχαιολογίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σωματείο «Διάζωμα», στο πλαίσιο του Megaron Plus. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (έναρξη διανομής 17.30, πληροφορίες στο τηλ. 210 72.82.333). Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας https://webcast.grnet.gr/.
Express.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012,Φωτογραφίες :Άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας 2012