Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013:Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2013




Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 10:00-17:00
Χώρος :
Πλατεία Κλαυθμώνος

Μια εκδήλωση της EUNIC Αθήνας (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε.)

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων

Διοργανωτής:
EUNIC Αθηνών (Αυστρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σουηδία, Τσεχία)

Παρουσίαση: Λυδία Παπαϊωάννου

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 η Πλατεία Κλαύθμωνος μεταμορφώνεται σε χώρο γιορτής και κέντρο πολυγλωσσίας.
Δεκατρία Ευρωπαϊκά Μορφωτικά Ιδρύματα και Πρεσβείες στην Αθήνα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη. Να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών σε ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.
Ελάτε μαζί μας να γιορτάσουμε την ευρωπαϊκή μέρα γλωσσών, παρακολουθώντας πρότυπα μαθήματα εξοικείωσης με πολλές γλώσσες, παίρνοντας μέρος σε διαδραστικά εργαστήρια και παρουσιάσεις, ακούγοντας μουσική και παραμύθια από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, παρακολουθώντας παραστάσεις χορού και θεάτρου και πολλές άλλες δράσεις.

Ειδικότερα, δάσκαλοι ξένων γλωσσών, καλλιτέχνες, σπουδαστές, αλλά και εκπρόσωποι των Μορφωτικών Ιδρυμάτων και Πρεσβειών θα μας γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, τα «αινιγματικά» τραγούδια της Ιρλανδίας, θα μας μάθουν τα μυστικά του αυστριακού βαλς, θα μας εξηγήσουν τι σχέση έχει η σουηδική γυμναστική με τα Σουηδικά και γιατί τα γερμανικά είναι cool... Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει και το κυνήγι θησαυρού με πολλά δώρα-εκπλήξεις.

Διαδικτυακός Διαγωνισμός Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών όμως ξεκινάει αρκετές μέρες πριν. Από τις 3 Σεπτεμβρίου μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα http://www.imera-glosson-2013.eu/EDL_greece.html και να πάρετε μέρος στο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού. Ανακαλύψτε την ελληνική φράση που κρύβεται πίσω από τους «θάμνους» και κερδίστε, μεταξύ άλλων, δωρεάν τμήματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών ή Ιταλικών.
Ο online διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 στην Πλατεία Κλαυθμώνος κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2013.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών Λίγα λόγια

Η 26 Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 6 Δεκεμβρίου 2001 από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Τι είναι η EUNIC
Η EUNIC (European Union National Institutes of Culture) (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε.) είναι μία ένωση εθνικών ή επίσημων πολιτιστικών οργανισμών που εκπροσωπούν τις πολιτιστικές και μορφωτικές σχέσεις των χωρών τους με άλλες χώρες.
Το παράρτημα της EUNIC Αθήνας ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 2008. Δεκατέσσερα Ευρωπαϊκά πολιτιστικά ιδρύματα που εδρεύουν στην Αθήνα υπέγραψαν ανεπίσημο μνημόνιο συμφωνίας με πρωταρχικό τους στόχο την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας σε κοινά προγράμματα με τη στήριξη ελλήνων εταίρων από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

 
Είσοδος ελεύθερη
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!