Επαναλειτούργησε μετά από αιώνες το αρχαίο θέατρο Μεσσήνης

Καλαμάτα
Μετά από αιώνες, επαναλειτούργησε αναστηλωμένο το αρχαίο θέατρο Μεσσήνης, με γκαλά όπερας, που οργάνωσε το φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, το σωματείο «Διάζωμα», η ΛΗ' Εφορεία Αρχαιοτήτων, ο Δήμος Μεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το αρχαίο θέατρο Μεσσήνης αποκάλυψε ο καθηγητής αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, που έχει την ευθύνη του ανασκαφικού έργου στην αρχαία Μεσσήνη και αναστηλώθηκε μερικώς με χρηματοδοτήσεις, από το Β' και Γ' ΚΠΣ και ολοκληρώθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το βράδυ του Σαββάτου το θέατρο γέμισε ασφυκτικά. Μεταξύ των θεατών, ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφυλοπούλου, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Μεσσηνίας, άνθρωποι από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και των επιχειρήσεων.

Ομάδα καθηγητών στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου προ της συναυλίας, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις συναδέλφων τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!