State of Concept: Η πρώτη μη-κερδοσκοπική γκαλερί της Αθήνας

Η State of Concept είναι η πρώτη μη-κερδοσκοπική γκαλερί της Αθήνας και λειτουργεί στο πνεύμα πολλών non-profits άλλων πρωτευουσών. Κύριος σκοπός της είναι η προώθηση της ελληνικής τέχνης στο κοινό του εξωτερικού, αλλά ταυτόχρονα και η οικειοποίηση του ελληνικού κοινού με νέους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Η State of Concept είναι μια ανεξάρτητη πλατφόρμα, όπου Έλληνες καλλιτέχνες θα παρουσιάζουν την δουλειά τους μέσω ατομικών και ομαδικών εκθέσεων. Προωθεί Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και θα εγκαινιάσει την λειτουργία της στην Art Athina στις 16 Μαΐου 2013. Θα λειτουργήσει σε νέο χώρο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας από τον Σεπτέμβριο του 2013. «Εκτός από την προώθηση Ελλήνων καλλιτεχνών, η State of Concept θα αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ της Αθήνας και της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής, καθώς θα παρουσιάζει ετησίως δύο ατομικές εκθέσεις από διεθνείς καλλιτέχνες που δεν έχουν εκτεθεί ξανά στην Ελλάδα, κάνοντας την σύγχρονη διεθνή τέχνη πιο προσβάσιμη στο ελληνικό κοινό», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Εκτός από τις εκθέσεις, η State of Concept θα λειτουργήσει ως ένας χώρος για δωρεάν συμβουλές σε απόφοιτους καλών τεχνών, για να βελτιώσουν τις παρουσιάσεις τους, τα portfolios τους και τα βιογραφικά τους, καθώς και να αποφασίσουν τα επόμενα καλλιτεχνικά τους βήματα. Τέλος, η State of Concept θα διοργανώσει τα πρώτα σεμινάρια στην Ελλάδα για νέους συλλέκτες με τίτλο “how to become a new collector” αλλά και προβολές, ομιλίες και άλλα projects.

Για την Art Athina 2013, η State of Concept θα παρουσιάσει τις καλλιτέχνιδες Μαργαρίτα Μποφιλίου*¹ και Αλίκη Παναγιωτοπούλου*² στο Platform's Project, περίπτερο Ρ16.
*¹Mαργαρίτα Μποφιλίου (γ.1979, Αθήνα) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει MA στις Καλές Τέχνες, από το Royal College of Art, στο Λονδίνο. Έχει εκθέσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία) σε μουσεία, γκαλερί και πλατφόρμες, όπως το Remap 2 (2009) όπου παρουσίασε την δουλειά της με την Λονδρέζικη γκαλερί IBID. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο του Ιδρύματος Σπυρόπουλου και ήταν υποψήφια για το αναγνωρισμένο διεθνώς καλλιτεχνικό βραβείο Future Generation Art Prize.
*²Αλίκη Παναγιωτοπούλου (γ. 1980, Αθήνα) Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και έχει MFA σε Fine Art Media από το Slade School of Art, του Λονδίνου. Υπήρξε υπότροφος του ISCP στη Νέα Υόρκη το 2012.  Έχει εκθέσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόσφατες εκθέσεις της οι “At Table and in Bed”, γκαλερί Μελάς/Παπαδόπουλος, Αθήνα 2013, Evil (The Kreuzberg Biennial) Palais de Tokyo, Παρίσι 2012, Petrosphere / Glasgow International – ReMap3, Cabinets of Miracles  2010, Personal-Political / 2η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης, 2009.
TVXS.GR

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!