N. Κούνδουρος: Κύκνειο κινηματογράφο άσμα με την ταινία ''Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη''


N. Κούνδουρος: Κύκνειο κινηματογράφο άσμα με την ταινία ''Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη''Ο Νίκος Κούνδουρος, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες σκηνοθέτες, επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες βάζοντας την υπογραφή του στο σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας «Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη»…

Με αυτή την ταινία ο Νίκος Κούνδουρος αποφάσισε να αποχαιρετήσει τον ελληνικό κινηματογράφο, μετά από μια σειρά μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών με διεθνείς διακρίσεις. Το «Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη» είναι η τελευταία ταινία του μεγάλου Έλληνα δημιουργού. Μια ταινία με την οποία μας δείχνει και πάλι την πολυδιάστατη προσωπικότητα του.
Ο Νίκος Κούνδουρος, για μια ακόμη φορά, συνεργάζεται με νέους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμα και αποτυπώνει ρεαλιστικά μια ιστορία που αγγίζει την πραγματικότητα. Μια ιστορία αγάπης με ένα απρόσμενο τέλος. Η Εβραία Σάρα και ο Παλαιστίνιος Αμπντουλά παραβλέπουν το αιώνιο μίσος των δυο λαών και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ζήσουν τη δική τους αγάπη, αφήνοντας πίσω τους όλα όσα τους χωρίζουν. Η Εβραία και ο Παλαιστίνιος πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία βγαλμένη από την αλήθεια. Μια αλήθεια που, με τη σκηνοθετική ματιά του Νίκου Κούνδουρου και με την καθοριστική συμβουλή της ιστορικού Μαρίας Περή, προβληματίζει αλλά και διχάζει.
Η εταιρεία παραγωγής, Showtime Productions, χρησιμοποιώντας όλη τη σύγχρονη τεχνολογία και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και το ταλέντο του δυναμικού της, ολοκλήρωσε μια μεγάλη παραγωγή, πέρα από τα συνηθισμένα.
Στο «Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη» πρωταγωνιστούν 32 ηθοποιοί μεταξύ των οποίων οι: Γιώργος Κοψιδάς, Θεοδόσης Ζάννης, Εύα Ψυλλάκη, Μανώλης Παπαδάκης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Δέσποινα Μοίρου, Πηνελόπη Πλάκα, Ερρίκος Λίτσης, Αγάπη Μανουρά .
Η ταινία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες την άνοιξη του 2013.
thestival.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!