Οι πολεμιστές και οι εραστές του Μαντζαβίνου στην Καρδίτσα

Από τις 16 Φεβριουαρίου έως τις 10 Μαρτίου
Με 15 έργα δίνει το παρών από το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και μέχρι την Κυριακή 10 Μαρτίου στην Καρδίτσα ο Τάσος Μαντζαβίνος σε μια έκθεση που πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση του λευκώματος του Φίλιππου Μπεγλέρη για τη ζωή του σημαντικού ΄Ελληνα παραστατικού ζωγράφου. Ο λόγος για την ίδια έκδοση που έδωσε το έναυσμα για την αναδρομική έκθεση του Τάσου Μαντζαβίνου το 2012 στο Μουσείο Μπενάκη. Το βιβλίο παρουσιάστηκε στην γκαλερί «Tin Τ» της Θεσσαλονίκης το 2012 και τώρα συνεχίζει στην πόλη της Καρδίτσας.

Γιατί, όμως, ο καλλιτέχνης επέλεξε τη συγκεκριμένη πόλη για να κάνει τη νέα του έκθεση; «Διότι η ιδιοκτήτρια της συγκεκριμένης αίθουσας τέχνης, "Οιωνός", Χριστίνα Βενέτη, είναι συλλέκτρια που παρακολουθούσε χρόνια τη δουλειά μου και την προέβαλλε με τρόπο ουσιαστικό στην ιδιαίτερή της πατρίδα», απαντά ο Τάσος Μαντζαβίνος, ο οποίος, ωστόσο, δηλώνει ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν τον ενδιαφέρει η επαρχία. «Να φανταστείτε ότι δεν έχω κάνει έκθεση στην Κεφαλονιά, το νησί που γεννήθηκα», εξηγεί.

Λάδια σε μουσαμά, κυρίως μικρών και μεσαίων διαστάσεων, και σχέδια σε μελάνι (τσιγκογραφίες) παρουσιάζει ο καλλιτέχνης στη νέα του έκθεση όπου παρελαύνουν τα αγαπημένα του θέματα: τοπία, θαλασσογραφίες, πολεμιστές και εραστές. «Ζωγραφίζω συνέχεια», μας λέει ο Τάσος Μαντζαβίνος. «Θεωρώ ότι είναι κόλπο των εμπόρων να παρουσιάζουν ότι ένας καλλιτέχνης κάνει σπάνια έργα για να πουλήσουν περισσότερα. Ποιος ζωγράφος δεν ζωγραφίζει και ποιος ποιητής δεν γράφει ποιήματα συνέχεια; Το αντίθετο το θεωρώ ευνουχισμό», καταλήγει ο ίδιος.

Μετά την Καρδίτσα και την γκαλερί «Οιωνός», ο καλλιτέχνης θα δείξει τη δουλειά του στο ΄Ιδρυμα «Η ΄Αλλη Αρκαδία» του συλλέκτη Σωτήρη Φέλιου τον Απρίλιο του 2012. Ο λόγος για μια δουλειά εμπνευσμένη από το νέο βιβλίο του Μισέλ Φάις με τίτλο «Κτερίσματα» (εκδόσεις Πατάκη). Θα συμπράξει μαζί του η Καλλιόπη Ασαργιωτάκη. Θα ακολουθήσει μια καλοκαιρινή παρουσίαση στη γκαλερί Citronne του Πόρου όπου θα βρεθεί σε εικαστικό διάλογο με τον ΄Ελληνα παραστατικό ζωγράφο Κώστα Παπανικολάου.


Τάσος Μαντζαβίνος
Γκαλερί Οιωνός
Καρδίτσα
Τηλ: 2441073280
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!