Οι "Ιχνευτές" του Σοφοκλή στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»



Οι "Ιχνευτές" του Σοφοκλή ανεβαίνουν, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στο Θέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη.
Το έργο "Ιχνευτές" του Σοφοκλή, είναι το μόνο διασωθέν Σατυρικό Δράμα του ποιητή και αναφέρεται στην κλοπή των ιερών βοδιών του Απόλλωνα από το νεαρό Ερμή και την εφεύρεση του πρώτου έγχορδου, της λύρας.
Όμως, αυτό που κυρίως διαπραγματεύεται σε αυτό ο Σοφοκλής, ιχνηλατώντας στις ανθρώπινες συμπεριφορές και αντινομίες, είναι ο εξανθρωπισμός του ανθρώπινου ζώου μέσα από το μυητικό και λυτρωτικό χαρακτήρα της μουσικής.
Η παράσταση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου για τις Θεατρικές Παραδόσεις της Μεσογείου, το οποίο διοργάνωσε το Κέντρο Αρχαίου Δράματος του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την Ecole des Hautes Etudes στο Παρίσι, τη Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου του Λονδίνου και το Πίκολο Τεάτρο του Μιλάνου, τον Ιούνιο του 2010. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στα Διεθνή Φεστιβάλ Εφέσου και Μαύρης Θάλασσας στην Τραπεζούντα με πρωτοφανή απήχηση.
news.pathfinder.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!