Σχέδιο για βελτίωση της εικόνας της περιοχής γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε τέτοιο βαθμό που επηρεάζει αρνητικά την επισκεψιμότητά του, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες κατόπιν πρωτοβουλίας του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΠΑ), Κώστα Τζαβάρα και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), το δήμο Αθηναίων, τον οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, την εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας (ΕΑΧΑ) και ο αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Γιώργος Κακαβάς.

Στη σύσκεψη μετά την ανταλλαγή απόψεων και τη συζήτηση που ακολούθησε αποφασίστηκε για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το δήμο Αθηναίων, η οποία θα εκδηλωθεί με δράσεις σε 2 επίπεδα:

A) -Η περιοχή γύρω από το Μουσείο τόσο στους ελεύθερους χώρους όσο και στους παράπλευρους δρόμους θα φωταγωγηθεί. Ειδικότερα, ο δήμος Αθηναίων θα συντάξει σχετική μελέτη για την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού της περιοχής.

-Ο δήμος Αθηναίων με την επιμέλεια του αντιδημάρχου Καθαριότητας θα προβαίνει καθημερινά σε σχολαστικό καθάρισμα της περιοχής.

-Με την επιμέλεια του αντιδημάρχου Πρασίνου του δήμου Αθηναίων η Ειδική Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου θα αναλάβει τη φροντίδα και συντήρηση του κήπου του μουσείου αλλά και τη φύτευση καλλωπιστικών φυτών.

-Ο δήμος Αθηναίων θα αναλάβει τη σύνταξη σχετικής κυκλοφοριακής μελέτης για τη διευθέτηση της στάθμευσης των λεωφορείων στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου.

- Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων σε συνεργασία με το δήμο θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τον ευπρεπισμό του χώρου, όπου σήμερα λειτουργεί το αναψυκτήριο.

- Η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων θα καταρτίσει πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων στους πέριξ του Μουσείου χώρους, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Β)-Η Ελληνική Αστυνομία με συνεχείς περιπολίες θα ενισχύσει την επιτήρηση του προαύλιου χώρου και των παράπλευρων δρόμων με σκοπό να καταστεί η περιοχή όσο το δυνατόν ασφαλέστερη για τους επισκέπτες του μουσείου.

- Θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της εκτέλεσης των μέτρων αυτών από επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ταξίαρχος Γιώργος Δροσάκης και εκπρόσωπος του δήμου Αθηναίων και η οποία θα συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να εκτιμά την απόδοση των μέτρων και να προβαίνει στο σχεδιασμό και λήψη άλλων, που θα κρίνονται πιο πρόσφορα και πιο αποτελεσματικά. Ακόμη, όπως αποφασίστηκε, το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με την ΕΑΧΑ και τον οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας θα προχωρήσουν στη σύνταξη μελέτης για τη συνολική ανάπλαση της περιοχής και τη διαχείριση της κυκλοφορίας στους παράπλευρους δρόμους.
express.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!