Σύσκεψη στο ΑΠΘ για τις αρχαιότητες του Μετρό



Σύσκεψη για το θέμα των αρχαιολογικών ευρημάτων που αποκαλύφθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πρυτανεία του ΑΠΘ, έπειτα από αίτημα του Τμήματος Τέχνης και Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος, ο αντιπρύτανης Γ. Παντής, ο καθηγητής αρχαιολογίας του ΑΠΘ και σύμβουλος της «Αττικό Μετρό» Μ. Τιβέριος, ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Γ. Μουρέλος και άλλοι καθηγητές αρχαιολογίας, η καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ Ρία Καλφακάκου, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Τ. Κουράκης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση για τη σπουδαιότητα των ευρημάτων και τις τεχνικές και οικονομικές δυσκολίες που προβάλλονται για τη διατήρησή τους στο σταθμό του μετρό, που οδήγησαν και στην εισήγηση του ΚΑΣ για τη μεταφορά τους.

Η πρυτανεία του ΑΠΘ αποφάσισε να ζητηθεί η γνωμοδότηση από τα τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών για την «καλύτερη δυνατή λύση», στο θέμα «που αφορά τη Θεσσαλονίκη και την ιστορία της».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!