ΕΣΠΑ : 577 έργα σε εξέλιξη στα μνημεία

Ο πολιτισμός ήταν και είναι ακόμη ένας από τους πλέον υποχρηματοδοτούμενους τομείς. Αν δεν ήταν και τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης, σχεδόν δεν θα υπήρχε.
H Kαθολική Παναγία Γαστούνης είναι ανάμεσα στα μνημεία που δέχονται επεμβάσεις
H Kαθολική Παναγία Γαστούνης είναι ανάμεσα στα μνημεία που δέχονται επεμβάσεις
Μέχρι τώρα, με το σύνολο των έργων που σχεδιάστηκαν, δρομολογήθηκαν και εκτελέστηκαν ή εκτελούνται και στις τρεις περιόδους, επήλθε αλλαγή στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας.
Τώρα ζούμε στους ρυθμούς του ΕΣΠΑ και ο πολιτισμός τα πάει εξαιρετικά καλά. «Μέχρι τον περσινό Μάρτη είχαν ενταχθεί στα Περιφερειακά και τα Τομεακά Προγράμματα 378 έργα με συνολικό προϋπολογισμό 530 εκ. ευρώ. Σήμερα είναι ενταγμένα 577 έργα με προϋπολογισμό 705.5 εκ. ευρώ», είπε η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Πολιτισμού και Τουρισμού με θέμα «Δράσεις τομέα Πολιτισμού στο ΕΣΠΑ - Πορεία υλοποίησης και μελλοντικές προοπτικές».«Οι δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού έχουν συρρικνωθεί στο ελάχιστο», είπε η κ. Μενδώνη.
Oι στόχοι
Στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου, όπως είπε η γενική γραμματέας, θα επιδιωχθεί: Η επένδυση σε ειδικές υποδομές προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται στο κοινό. Η ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, που κινούνται στην κατεύθυνση της υγιούς ανάπτυξης.
Η κατάρτιση και εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού του τομέα του Πολιτισμού.
Επίσης: Η περαιτέρω προώθηση του Πολιτισμού στην «ψηφιακή εποχή» και στην «κοινωνία της πληροφορίας». Την ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης των 577 έργων ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, «προκειμένου στο τέλος της Περιόδου να υπάρξει ο πιο δυνατός θετικός απολογισμός», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, απευθύνοντας χαιρετισμό στην ημερίδα.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!