Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε πυραμίδα ηλικίας άνω των 3.000 χρόνων

Τα ερείπια της πυραμίδας, ύψους 15 μέτρων και πλάτους 12 μέτρων, ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια των ανασκαφών της κοινής αρχαιολογικής αποστολής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και του Πανεπιστημίου της Λιέγης
Πυραμίδα ηλικίας μεγαλύτερης των 3.000 χρόνων που ανήκε σε βεζίρη του φαραώ Ραμσή ΙΙ ανακαλύφθηκε στο Λούξορ στη νότια Αίγυπτο, σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγύπτιου υπουργού Αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Ιμπραχίμ.
Τα ερείπια της πυραμίδας, ύψους 15 μέτρων και πλάτους 12 μέτρων, ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια των ανασκαφών της κοινής αρχαιολογικής αποστολής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και του Πανεπιστημίου της Λιέγης.
Η πυραμίδα «ανήκε σε έναν βεζίρη της Άνω και της Κάτω Αιγύπτου που ονομαζόταν Κάι και εκτελούσε καθήκοντα, αντίστοιχα με αυτά του πρωθυπουργού, για 15 χρόνια επί της βασιλείας του φαραώ Ραμσή ΙΙ» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αποστολής.
«Το μνημείο υπέστη μεγάλες καταστροφές από τον 7ο ώς τον 8ο αιώνα όταν μετατράπηκε σε ερημητήριο Κοπτών» προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει τονίζοντας: «Η ανακάλυψη αυτή έχει μεγάλη σημασία για τους αιγυπτιολόγους διότι ο βεζίρης Κάι αναφέρεται σε πολλά έγγραφα».
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!