Έκθεση στο μουσείο Μπενάκη: 1-2-2013 έως 31-3-2013 Γιάννης Αδαμάκος. 9 Lumen



Η έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αδαμάκου, με τίτλο 9 Lumen, παρουσιάζεται από 1-2-2013 έως 31-3-2013 στο Μουσείο Μπενάκη και περιλάμβάνει 100 περ΄’ιπου ζωγραφικά έργα του τα οποία παοτελούν τη φφυσική συνέχεια της προηγούμενης σειράς έργων του με γενικό τίτλο The Space Between (2007).

Lumen (σύμβολο: lm) (Λούμεν) είναι η μονάδα SI (International System) της φωτεινής ροής. Μετρά την δύναμη του φωτός όπως γίνεται αντιληπτό από το ανθρώπινο μάτι.

Ο εξπρεσιονιστικός χαρακτήρας, η εναλλαγή φωτεινών και σκοτεινών περιοχών, οι υπαινικτικές διαβαθμίσεις του χρώματος, χαρακτηρίζουν τα  έργα του. Η ζωγραφική του περιστρέφεται γύρω από τρία θεμελιώδη στοιχεία: τον Χώρο, τη Φιγούρα και το Φως. Από αυτά προκύπτουν σχέσεις που καθορίζουν το εικαστικό έργο, σχέσεις που επαναλαμβάνονται και επανεξετάζονται σε όλη τη διάρκεια της τριαντάχρονης δημιουργικής του πορείας. Στα έργα του ο Αδαμάκος αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες των υλικών του -λάδι σε μουσαμά και γραφίτη σε χαρτί- για να παίξει με επιτυχία ένα γοητευτικό παιχνίδι με το φως και τη σκιά.

 

 

 
 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!