Deutche Welle :Δημοσίευμα για τις οικονομικές δυσκολίες των Ελλήνων πολιτών κατά τον εορτασμό των Χριστουγέννων

 
 
 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΧΩΡΟ
 

Δημοσίευμα της  Deutche Welle ασχολείται με την ελληνική  κρίση και την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών των Ελλήνων πολιτών κατά   τον εορτασμό των Χριστουγέννων.
Εκτενές ρεπορτάζ έχει ως αντικείμενο τα κλειστά μαγαζιά, τα άδεια εμπορικά κέντρα, τις δυσκολίες που έχουν οι Έλληνες να αγοράσουν  δώρα  για τα παιδιά τους  τα εγγόνια τους, όπως και να αγοράσουν τα τρόφιμα για το εορταστικό τραπέζι.

 Αναφέρεται σε συνεντεύξεις που πήραν από ανέργους, καταστηματάρχες, οικογενειάρχες για τις οικονομικές δυσκολίες που περνούν, δίνοντας έμφαση στο πόσο δύσκολα είναι αυτά τα Χριστούγεννα για τους Έλληνες.

«Φέτος τα έχουμε ξεχάσει τα Χριστούγεννα» δηλώνει στη Deutche Welle μια άνεργη Αθηναία και συνεχίζει «Είμαι άνεργη, η σύνταξη του συζύγου μου έχει μειωθεί κατά το ήμισυ και φέτος δεν είμαστε σε θέση να αγοράσουμε δώρα ούτε για τα εγγόνια μας». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην αγοραστική κίνηση της Αθήνας «Ο κεντρικότερος πεζόδρομος στην πλατεία Συντάγματος σφύζει από κόσμο. Οι βιτρίνες τους είναι πράγματι εντυπωσιακές. Ωστόσο τα μαγαζιά παραμένουν άδεια. Παρά τις καλές τιμές και τις επιγραφές στα καταστήματα που διατυμπανίζουν την ελληνική προέλευση των προϊόντων τα καταστήματα δεν έχουν κίνηση»

 «Ο κόσμος έρχεται και μας λέει: Πράγματι μας αρέσουν όσα διαθέτει το κατάστημά σας, αλλά οι συντάξεις και οι μισθοί μας έχουν περικοπεί. Έχετε δώρα των… 5 ή 10 ευρώ;»

Αναφέρεται στην οικονομική κρίση που περνά η Ελλάδα, δεν κάνει όμως καμιά αναφορά για τις ευθύνες που έχουν γι΄ αυτήν και οι «εταίροι μας», όπως επίσης δεν αναφέρεται ότι η οικονομική κρίση έχει επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο, η Γερμανία( εκτός τις χώρες του Νότου) με δημιουργία ανέργων και οικονομικά εξαθλιωμένων ανθρώπων.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!