Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων

Έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα στο πεδίο της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του μουσείου Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών, που λειτουργούν στο Κατάκολο, σε δύο κτίρια που έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Πύργου γι' αυτόν τον σκοπό προσελκύοντας Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Ο λόγος για τον Κώστα Κοτσανά, πολλές έρευνες, μελέτες και ανακατασκευές του οποίου, που αφορούν την αρχαιοελληνική τεχνολογία, έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις με επιτυχία.Στα μουσεία εκτίθενται περίπου 350 περίπου λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων, που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Όλα τα εκθέματα, προϊόν 25ετούς έρευνας και μελέτης, καθώς και το υποστηρικτικό τους υλικό έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο, χωρίς καμιά επιχορήγηση από οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.Για πρώτη φορά στη Θεσσαλία, ορισμένα από αυτά τα αντικείμενα, παρουσιάζονται στους χώρους του «Κουρσούμ Τζαμί» των Τρικάλων, όπου λειτουργεί η κινητή έκθεση του μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος δράσεων του «Μύλου των Ξωτικών».
Όπως εξηγεί ο κ. Κοτσανάς, η κινητή αυτή έκθεση του μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας περιλαμβάνει μια επιλογή από 50 περίπου λειτουργικά ομοιώματα εξαιρετικών εφευρέσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος, που αποτελούν παγκόσμιες πρωτιές (από το ρομπότ -υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από την ύδραυλη και το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον υπολογιστικό μηχανισμό των Αντικυθήρων).

.pathfinder.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!