Χριστουγεννιάτικη γιορτή ετοιμάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Η έκθεση Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων χρωματίζεται με πινελιές διαδικτυακής εφαρμογής και κατατοπιστικού ντοκιμαντέρ, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μέχρι και τις 28 Απριλίου του 2013.

Η διαδικτυακή εκπαιδευτική εφαρμογή αναρτάται από την Τρίτη στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου, με τίτλο Τα Μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Η εφαρμογή αυτή απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 13 έως 18 ετών, τα οποία μυεί στους κλάδους του αρχαιολόγου, του επιγραφικού, του μηχανικού και του ιστορικού των επιστημών.

Στόχος είναι να απαντήσουν τα παιδιά στα τρία ακανθώδη ερωτήματα σχετικά με το τι είναι και από τι αποτελείται ο μηχανισμός, πώς λειτουργεί και σε τι χρησιμεύει, και πότε, από ποιον και πού κατασκευάστηκε.

Τα παιδιά από 15 - 18 ετών θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμό με έπαθλα.

Όσον αφορά το ντοκιμαντέρ Το ταξίδι ενός ναυαγίου, θα προβληθεί στην ΕΤ1 το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012, στις 17:00.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια πηγή χρήσιμων πληροφοριών, προσφέροντας την αίσθηση από τον απόηχο της ζωής των ανθρώπων πάνω στο καράβι.

Το άρωμα Χριστουγέννων κλείνει την αυλαία της εβδομάδας, καθώς την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012, το Μουσείο καλεί τα παιδιά σε μια γιορτή.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου), παιδιά ηλικίας από 5 ως 12 ετών θα ακούσουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες και μύθους από το Δωδεκαήμερο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!