Νέο «χριστουγεννιάτικο» παραμύθι-Χειρόγραφο που βρέθηκε, το πρώτο παραμύθι (1820) του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν


Δανοί ιστορικοί πιστεύουν ότι βρήκαν το πρώτο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (1805-1875).

 

Φωτογραφία: Χανς Κρίστιαν Handersen. The photo was taken in October 1867 by photographer Thora Hallager. Η φωτογραφία λήφθηκε τον Οκτώβριο του 1867 από τον φωτογράφος Credit: Thora Hallager/Wikimedia Commons. Hallager Thora Credit: Thora Hallager / Wikimedia Commons.

 

Τον Οκτώβριος βρέθηκε σ’ ένα  αρχείο του νησιού  Funen, μέρος όπου γεννήθηκε ο Δανός συγγραφέας ένα χειρόγραφο με μελάνι με τον τίτλο  "Tællelyset" (The Tallow Candle), το οποίο θεωρήθηκε ότι ανήκει στον  Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Δύο μήνες αργότερα , οι ιστορικοί επιβεβαίωσαν ότι το εξασέλιδο χειρόγραφο γράφτηκε από τον Άντερσεν στα μέσα της δεκαετίας του 1820, όταν ο συγγραφέας ήταν στο τέλος της εφηβείας του.  

Στην πρώτη σελίδα του χειρόγραφου υπάρχει μία αφιέρωση, από την οποία διαπιστώνουμε ότι το χειρόγραφο πριν καταλήξει στο αρχείο της οικογένειας Plum, έκανε μία μικρή διαδρομή. Το παραμύθι ήταν ένα δώρο στην χήρα του εφημέριου κα Bunkeflod, χήρα του εφημέριου, το σπίτι της οποίας επισκεπτόταν ο Άντερσεν και δανείζονταν τα βιβλία της και κατόπιν το παραμύθι  δωρίστηκε στην οικογένεια  Plum.  

 Το χειρόγραφο  διηγείται την ιστορία ενός βρώμικου παραμελημένου κεριού, το οποίο βρίσκει την ευτυχία όταν ένας ευέξαπτος άνθρωπος βλέπει σε αυτό την εσωτερική ομορφιά του και το φως που εκπέμπει το φυτίλι του.

 Η ιστορία είναι για ένα παραμελημένο και βρώμικο κερί το ζωικό λίπος το οποίο βρίσκει την ευτυχία όταν ένας ευέξαπτος βλέπει την εσωτερική ομορφιά του και το φώς στο φυτίλι του. Στη συνέχεια, τα  παραμύθια του  Άντερσεν θα φωτίζουν ακόμη και σήμερα τις ψυχές των ανθρώπων, μικρών και μεγάλων.

Τα Καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα και το κοριτσάκι με τα σπίρτα, έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες.

 

 Πληροφορίες: Discovery news

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!