Οστά που ανήκουν στη φυλή των Μάγια αποδεικνύουν το επώδυνο τέλος τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΧΩΡΟ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ Discovery News
 

Αποδεικτικά στοιχεία για την άθλια ζωή που έζησαν οι Μάγια κατά τη διάρκεια της ισπανικής κατάκτησης τον 16ου αιώνα, έχει αναδειχθεί σε έναν αρχαίο οικισμό της ανατολικής ακτή του Μεξικού, καθώς αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δεκάδες σκελετούς βρεφών με τα συμπτώματα της αναιμίας και του οξύ υποσιτισμού τους.

 Βρέθηκε στην πρόσφατα άνοιξε αρχαιολογικό χώρο του San Miguelito ,   κοντά στο Κανκούν,  ανθρώπινες ταφές που ανασκάφηκαν σε 11 κτίρια κατοικιών που χρονολογούνται στην Ύστερη  Μάγια Περίοδο (1200 - 1550).



  Αρχαιολόγοι από το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (INAH) εκτιμούν ότι τουλάχιστον 30 ταφές ανήκουν σε βρέφη ηλικίας μεταξύ τριών και έξι.   Η πλειοψηφία αυτών πέθαναν από ασθένειες διότι υπέφεραν από την πείνα.

Σχετική δήλωση έκανε η αρχαιολόγος Sandra Elizalde:στους σκελετούς που χρονολογούνται το 16ο αιώνα διαπιστώνουμε  "υψηλό ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας  που κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από την κακή υγεία και τον υποσιτισμό». "Μερικά βρέφη που συνοδεύεται από πολύ ταπεινές προσφορές, χαρακτηριστικό μιας φτωχής κοινωνίας. Μία από τις ταφές περιείχε ένα κολιμπρί σχήμα ειδώλιου και ένα άλλο  μια ηλικιωμένη γυναίκα που ο καλλιτέχνης με   εξαιρετική ακρίβεια αποτύπωσε τις ρυτίδες στο πρόσωπό της.

Προ-Ισπανικής κατάκτησης υπήρξε μεγάλη αρχιτεκτονική ανάπτυξη η οποία περιελάμβανε τη Μεγάλη Πυραμίδα, και άλλα τέσσερα αρχιτεκτονικά συγκροτήματα  

  Τα πράγματα άλλαξαν ριζικά, όταν έφτασαν οι   ισπανοί (χρειάστηκαν 20 χρόνια για να την κατακτήσουν) στη χερσόνησο Γιουκατάν   .



 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!