Από 30 Νοεμβρίου-3 Δεκεμβρίου:Φωτογραφικό εργαστήρι με τον Μπρους Γκίλντεν στην Αθήνα

 
 
Αθήνα
To Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, παρουσιάζει workshop φωτογραφίας δρόμου με τον διάσημο φωτογράφο του πρακτορείου Magnum, Μπρους Γκίλντεν.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 30 Nοεμβρίου έως τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Athens Photo Festival 2012.

O Μπρους Γκίλντεν, θεωρείται εμβληματική μορφή στο χώρο της φωτογραφίας δρόμου και είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους της.
Μέλος του πρακτορείου Magnum από το 1998, χαρακτηρίζεται για το ιδιαίτερο στυλ στον τρόπο που προσεγγίζει και φωτογραφίζει τα θέματά του.
Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί εκτεταμένα και έργα του ανήκουν σε μεγάλα μουσεία και διεθνείς συλλογές όπως το Metropolitan Museum of Photography στο Τόκιο, το Museum of Modern Art στη Νέα Υόρκη, το Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, το Musée de l Elysée στη Λωζάνη κ.ά.
Ιδιαίτερη θέση στο φωτογραφικό του έργο καταλαμβάνει η αποτύπωση ανθρώπων στoυς δρόμους όπως της Νέας Υόρκης, η οποία αποτελεί γι' αυτόν το αγαπημένο του θέμα.
Η θεματολογία των εργασιών του εκτείνεται και στην αποτύπωση της ζωής πέρα από τα όρια της καθωσπρέπει κοινωνίας φωτογραφίζοντας ανθρώπους του περιθωρίου, άστεγους, πόρνες και μέλη συμμοριών.
Το workshop προσφέρει την ευκαιρία σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων να λάβουν μέρος σε μια εντατική πρακτική άσκηση, υπό την καθοδήγηση του φωτογράφου.
Ο καταξιωμένος δημιουργός, φέρνει στο εργαστήριο το μοναδικό ύφος που χαρακτηρίζει το φωτογραφικό του έργο και θα συνεργαστεί με τους συμμετέχοντες, προκειμένου να τους διδάξει τεχνικές και τρόπους βελτίωσης των λήψεων τους, προσδιορίζοντας και διευρύνοντας το προσωπικό τους στυλ στη φωτογραφία δρόμου.
Πέρα του θεωρητικού σκέλους, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάθεση μιας φωτογραφικής εργασίας, υπό την καθοδήγηση του Μπρους Γκίλντεν, ενώ παράλληλα θα δοθεί έμφαση στην καθημερινή παρακολούθηση και κριτικό σχολιασμό των φωτογραφιών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορεί κανείς να επισκεφθεί τον δικτυακό τόπο του Athens Photo Festival 2012 (http://photofestival.gr/bruce-gilden/) ή να επικοινωνήσει με e-mail στο contact@hcp.gr ή στο τηλέφωνο 210 9211750.
Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!