ΠΑΡΙΣΙ: Βρέθηκε ολόκληρος ο σκελετός ενός μαμούθ που έζησε πριν από 200.000-500.000 έτη

Απο τον Πολιτισμοχώρο με πληροφορίες από Artdaily.org

Αρχαιολόγοι που εργάζονται κατά μήκος της όχθης Changis-sur-Marne που βρίσκεται περίπου 30 μίλια (50 χλμ) ανατολικά του Παρισιού, ανακάλυψαν έναν πλήρη σκελετό ενός μαμούθ που το ονόμασαν  "Helmut". Τα ευρήματα, που χρονολογούνται περίπου 200,000-500,000 χρόνια πριν, ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια ανασκαφής μιας ρωμαϊκής πόλης και  περιλαμβάνουν τέσσερις σπονδύλους που συνδέονται μεταξύ τους και μια πλήρη λεκάνη. AP Photo / Denis Gliksman / Inrap.

 

 Θεωρείται εξαιρετική ανακάλυψη, λόγω που τέτοιου είδους μαμούθ έχουν βρεθεί σε 150 χρόνια μόνο τρία με πρώτη αυτή του 1859 στη  Sainte-Foy-lès-Lyon και είναι γνωστό αυτό το δείγμα μαμούθ ως  "το μαμούθ της Choulans",  
Αυτό το μαμούθ είναι πιθανώς ένα Mammuthus primigenius, ένα wooly μαμούθ με μακρούς  χαυλιόδοντες που χρησίμευαν για την ανεύρεση της τροφής του, τη βλάστηση κάτω από το χιόνι. Σε ύψος έφτανε από 2,8 έως 3,4 μέτρα και καλύπτονταν με γούνα και ένα παχύ στρώμα λίπους.

     Συνήθως ζούσαν σε χορτώδους περιβάλλοντα, στέπα.  Αυτό το είδος έζησε στην Ευρασία και τη Βόρεια ΑμερικήΤο μαμούθ της Changis-sur-Marne έζησε μεταξύ 200.000 και 50.000 χρόνια πριν, την ίδια εποχή με τους  Νεάντερταλ Το Μαμούθ ήταν καλά προσαρμοσμένο για   ψυχρά κλίματα και  εξαφανίστηκε από τη δυτική Ευρώπη πριν από 10.000 χρόνια, όταν το κλίμα έγινε θερμότερο.

Η τρέχουσα ανασκαφή θα δώσει τη δυνατότητα στους αρχαιολόγους-παλαιοντολόγους να μάθουν περισσότερα για αυτά τα ζώα, και την συνύπαρξή τους με τους ανθρώπους, αλλά και τις συνήθειες και τις ικανότητες των ίδιων των ανθρώπων Νεάντερταλ, ως αρπακτικών (περίπτωση που  το συγκεκριμένου μαμούθ σκοτώθηκε από κυνηγούς  Νεάντερταλ ).
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!