Περιβάλλον: Σύγχρονη «δενδρίτρια» για τη διάσωσει του δάσους, ζει σε ένα δέντρο πάνω από 10 μήνες

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΧΩΡΟ
 
 
Αρκετά χρόνια πίσω έζησαν οι λεγόμενοι στυλίτες που ζούσαν για όλη τους τη ζωή πάνω σε ένα στύλο, με στόχο να  έρθουν πιο κοντά στο θεό και να διασώσουν την ψυχή τους και τις ψυχές των συνανθρώπων τους από τις αμαρτίες. Υπήρχαν και αυτοί που  ζούσαν πάνω στα δένδρα και λεγόντουσαν δενδρίτες.

Σήμερα στην Τασμανία της  Αυστραλίας μια σύγχρονη «δενδρίτρια», η ακτιβίστρια Μιράντα Gibson εδώ και δέκα μήνες ζει πάνω σε έναν ευκάλυπτο και σε ύψος 60 μέτρα από τη γη. Στόχος της  να προστατεύσει από την υλοτόμηση 572.000 εκτάρια του δάσους της Τασμανίας που αποτελείται από αιωνόβια δέντρα.

Η ίδια αναφέρει ότι με τον τρόπο αυτό έχει γίνει διεθνώς γνωστό το πρόβλημα, ώστε να συνεχιστούν οι συνομιλίες, που έχουν διακοπεί, των αρμοδίων κρατικών αρχών  και των εταιριών υλοτομίας, για το μέλλον του δάσους.

Πολλοί με  επισκέπτονται στη βάση του δέντρου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.

Αυτό με βοηθάει να συνεχίζω. Επίσης δύναμη να συνεχίσω που δίνουν   και τα πράγματα που βιώνω πάνω στο δέντρο. Από εδώ έχω παρακολουθήσει όλες τις εποχές και δέος μου προκαλούν οι αλλαγές της φύσης, οι νύκτες στο δάσος, οι ομορφιές του, τα ζώα κάτοικοι του δάσους.

Πολλοί με ρωτούν γιατί είμαι πρόθυμη να θυσιάσω τα πάντα από τη ζωή μου, οικογένεια, φίλους διασκέδαση, σχολείο. Και η απάντηση είναι: όταν κοιτάζω γύρω μου  αυτό το μοναδικό και αναντικατάστατο οικοσύστημα, που κινδυνεύει από τις αποφάσεις και τις ενέργειες των κάποιων ανθρώπων, αυτό μπορεί να αποτραπεί, πιέζοντας,   με το να  ζω σε αυτό το δέντρο,

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!