Καναδάς: Αρχίζει το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Μόντρεαλ



Αφιερωμένο στην ιταλική παροικία του Μόντρεαλ και στις ελληνοϊταλικές παραγωγές είναι φέτος το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου στο θέατρο Ριάλτο και στο Σινεμά ντυ Πάρκ, παρουσιάζοντας μια μεγάλη γκάμα πρόσφατων αλλά και κλασσικών ελληνικών ταινιών.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει με την προβολή της ταινίας «Encardia-Η Πέτρα που χορεύει» στον ιστορικό κινηματογράφο Ριάλτο, ενώ θα ακολουθήσει μουσική παράσταση από την Ελληνοκαναδή καλλιτέχνιδα Νίτζα Μέλας. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στον εκλιπόντα διεθνή Έλληνα σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη με προβολή των ταινιών « Στέλλα» με την Μελίνα Μερκούρη και «Ηλέκτρα» με την Ειρήνη Παπά.
Την Παρασκευή θα προβληθεί η πετυχημένη ταινία «Ο Καλότυχος Γιος/ Fortunate Son» (2011) του Ελληνοκαναδού σκηνοθέτη Τόνυ Ασημακόπουλου ενώ το Σαββατοκύριακο θα προβληθούν ταινίες των Νέων Ελλήνων Σκηνοθετών της Διασποράς.

Την Κυριακή θα προβληθεί η ταινία «Ελευθέριος Βενιζέλος: 1910-1927» σε ένδειξη τιμής για τα 100 χρόνια από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων. Αργότερα θα προβληθεί η ταινία «Μήδεια» του Πιέρ Πάολο Παζολίνι με τη Μαρία Κάλας στη μοναδική της παράσταση σε πρόζα. Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου η βραδιά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων του Μόντρεαλ «Ο Εύξεινος Πόντος» θα είναι αφιερωμένη στον Πόντο και στην Κωνσταντινούπολη με προβολή των ταινιών «Δυό Φορές Ξένοι» και «Πολίτικη Κουζίνα».
ΠΗΓΗ: express,gr

Από τις νέες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου θα προβληθούν το J.A.C.E, το Ταγκό των Χριστουγέννων, το DOS και ο «Μηχανισμός των Αντικηθύρων».
Το πλούσιο σε θεματολογία και ποικιλία ταινιών 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου θα ρίξει αυλαία με την ταινία «Μεντιτερανέο» ιταλοελληνικής παραγωγής, που θα προβληθεί στο σινεμά Ριάλτο το Σάββατο 3 Νοεμβρίου με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και κοκτέιλ αποχαιρετισμού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Γενικού Προξενείου του Μόντρεαλ, και του Πανεπιστημίου McGill , υποστηρίζεται από το Δήμο του Μόντρεαλ, την κυβέρνηση του Κεμπέκ με χορηγούς πολλούς ιδιωτικούς φορείς, ενώ τελεί υπό τη διεύθυνση της Αύρας Γεωργίου η οποία σημείωσε μιλώντας στο ΑΜΠΕ: «Σ΄αυτή τη συγκυρία το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Μοντρεάλ, που δυναμώνει και μεγαλώνει κάθε χρόνο, τοποθετεί την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή στο καναδικό στερέωμα, προσφέροντας παραγωγές με άξονα την ποιότητα και την προβολή της ελληνικής κινηματογραφικής τέχνης εκτός των τειχών».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!