Ο ελληνικός πολιτισμός εμπνέει"Έκθεση στο San Antonio Museum of Art με τίτλο «Η Αφροδίτη και οι Θεοί της Αγάπης»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΧΩΡΟ
Αγαλματίδιο της Αφροδίτης που αναδύεται από τη θάλασσα, ελληνικής ή ρωμαϊκής, 1ος αιώνας π.Χ. - 1ος μ.Χ. αιώνα. Μάρμαρο, Η. 16 15/16 in (43 cm), w. 11 7/16 ίντσες (29 cm). Μουσείο Καλών Τεχνών, Βοστώνης.

SAN ANTONIO, TX -.Η κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού, για ακόμη μία φορά, γίνεται η αφορμή για την δημιουργία μιας έκθεσης. Το πρώτο γυναικείο γυμνό. Το πρώτο φιλί. Ομορφιά, γάμος, παιδιά, μύθος- Η Αφροδίτη έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα αυτά. Η Ιστορία της και η εικόνα της ήταν ένα ζωντανό κομμάτι της δυτικής τέχνης για περισσότερα από 2.500 χρόνια. Η Αφροδίτη και οι Θεοί της αγάπη είναι η πρώτη έκθεση που εξετάσει πως εξελιχτήκαν οι οπτικές αναπαραστάσεις της Αφροδίτης σε όλη την αρχαιότητα, μια εξέλιξη που χρησιμεύει ως κλειδί για την κατανόηση των πολυποίκιλων ταυτότητων της. Αν και περισσότερο γνωστή ως η θεά του έρωτα και της ομορφιάς και καταλύτης του Τρωικού Πολέμου, για τους αρχαίους Έλληνες, η Αφροδίτη ήταν κάτι πολύ περισσότερο: ξελογιάστρα, ηθικός αυτουργός της επιθυμίας, μητέρα, σύζυγος, ερωμένη , προστάτιδα των νυφών, ναυτικών, πολεμιστών, και πολιτικών ηγετών. Όλα αυτά αποκαλύπτεται μέσα από διάφορα μέσα -γλυπτική, κεραμική, κοσμήματα, αφιερώματα, καθρέφτες-σε αυτή την πρωτοποριακή έκθεση. Η Έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης,με θέμα: «Η Αφροδίτη και οι Θεοί της Αγάπης»
ταξίδεψε πρώτα στο Getty Villa στο Μαλιμπού και τώρα στο Σαν Αντόνιο. Έργα όπως: από τα πιο θαυμαστά πρόσωπα της Αφροδίτης, το περίφημο κεφάλι Bartlett " ,έργο είναι σχεδόν επτά πόδια ψηλό ημι-γυμνό γλυπτό, ένα άγαλμα του Έρωτα και της Ψυχής, ο γιος της Αφροδίτης.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 Σεπτεμβρίου, 2012 μέχρι 17, Φεβ, 2013.
ΠΛηροφορίες από Artdaily.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!