«Απαγόρευση» του Jesus Christ Superstar ζητούν οι πιστοί στη Ρωσία

Πιστοί ζήτησαν να απαγορευτεί η ροκ όπερα Ιησούς Χριστός Υπέρλαμπρο Άστρο γιατί προσβάλει το χριστιανισμό.

Ένα ρωσικό θέατρο σταμάτησε την πώληση εισιτηρίων για τη ροκ όπερα «Ιησούς Χριστός Υπέρλαμπρο Άστρο» καθώς οι εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα μετά την προσφυγή που κατέθεσαν ορθόδοξοι χριστιανοί που θεωρούν προσβλητική την παράσταση.
Σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση, η διεύθυνση της φιλαρμονικής του Ροστόφ του Ντον διέκοψε την προπώληση εισιτηρίων για το μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Γουέμπερ, εν αναμονή της απόφασης των αρχών, που θα ανακοινωθεί την Δευτέρα.

Η πρεμιέρα επρόκειτο να δοθεί στις 18 Οκτωβρίου. Ωστόσο, επιστολή που υπογράφεται από 18 άτομα και εστάλη στον τοπικό εισαγγελέα και στη διέυθυνση του θεάτρου ζητά τη ματαίωση της παράστασης. «Κατά τη γνώμη μας, η εικόνα του Χριστού όπως εμφανίζεται στην όπερα είναι ψευδής από χριστιανικής άποψης» αναφέρεται στο κείμενο αυτό. Οι προσφεύγοντες μάλιστα χαρακτηρίζουν «ιεροσυλία» το έργο και τονίζουν ότι για την παρουσίασή του στη σκηνή «θα πρέπει να συμφωνήσει ο Πατριάρχης».

Πάντως το έργο, που ανεβαίνει από ένα θίασο της Αγίας Πετρούπολης, έχει ήδη παρουσιαστεί τέσσερις φορές στο παρελθόν στο Ροστόφ του Ντον.

Ένας εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Ιγκόρ Πετρόφσκι, δήλωσε στην τηλεόραση ότι η επιστολή δεν εκφράζει την άποψη της Εκκλησίας αλλά των ατόμων που την υπογράφουν.

Την περασμένη Τρίτη Ρώσοι βουλευτές ζήτησαν να διώκονται ποινικά όσοι προσβάλουν τους πιστούς, δηλώνοντας κουρασμένοι από την αναταραχή που προκάλεσε η υπόθεση του γυναικείου πανκ συγκροτήματο Pussy Riot, τρία μέλη του οποίου έχουν καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση επειδή τραγούδησαν μια «προσευχή» μέσα στον Καθεδρικό του Χριστού Σωτήρος, ζητώντας από την Παρθένο «να διώξει τον Πούτιν». Η έφεση των τριών γυναικών αναμένεται να εκδικαστεί την Δευτέρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!